SVĚŘILI SE PO UTKÁNÍ

SVĚŘILI SE PO UTKÁNÍ

Po utkání jsme získali názory od obou trenérů, nejlepšího střelce Simmonse, držitele double-double Petra Bendy a neúnavného Radka Nečase.  

Petr BENDA (12 bodů, 11 doskoků, ranking 19)

Začátek byl z naší strany hodně vlažný. Věděli jsme, že soupeř ještě nemá žádné vítězství a bylo jasné, že to tak nechat nechce. Po vyrovnaném prvním poločase jsme začali po přestávce předvádět naši hru. Je pravdou, že obrana nebyla po celý zápas stoprocentní.

 
Radek NEČAS (11 bodů, 6 doskoků, ranking 14)

Před zápasem nám bylo jasné, že to nebude lehký soupeř. Ve svém středu mají solidní střelce VTB ligy jako Melvina Hodga nebo  Aliksandra Kudrautsaua. Především na prvně jmenovaného jsme si dávali pozor. Když jsme si vybudovali v první čtvrtině náskok, několika hloupými chybami jsme o něj přišli. V té době jsme špatně řešili pick and roll a soupeř se vrátil do zápasu. Poločas skončil plichtou, což bylo pro nás dobře, protože jsme v první půli nehráli nijak oslnivě. Do druhé půlky jsme nastoupili s větším odhodláním a vytvořili jsme si lepší příležitosti je skórování. Soupeř měl problémy, aby dorotovával na naše střelce na perimetru. Ve druhé části jsme si rovněž lépe hlídali obranný doskok, který v prvním poločase nebyl dobrý. Také jsme na konci získávali fauly a mohli jsme střílet trestné hody.

V prvním poločase jsme dost stříleli z dálky, přestože se nám tolik nedařilo. Čím to bylo způsobeno?

Minsk má typy hráčů, kteří se za každou cenu snaží získat balón, a tak opouštějí svého hráče, kterého mají bránit a tím nám vznikaly volné pozice ke střelbě. Na úplný začátek se nám dařilo střely proměňovat, potom to bylo horší a na konci jsme opět našli střeleckou mušku. Ve druhém poločase jsme k tomu přidali ještě průnik ke koši a soupeř nevěděl, jak nás bránit. Zda odstupovat a bránit průnik nebo zůstávat u hráče a zabránit mu ve střelbě.

 
Tre SIMMONS (35 bodů, 7 doskoků, ranking 30)

V první polovině nehrál ani jeden z týmů soustředěně. Bylo to stále nahoru – dolů. Ve třetí čtvrtině jsme se začali více soustředit, věděli jsme, co máme dělat. Zdálo se mi, že tento zápas byl pro nás důležitější než pro ně, protože v poslední čtvrtině bylo vidět, že my chceme daleko více vyhrát.

Co bys dodal ke svým 35 bodům?

Prostě jsem se snažil dělat, co nejlépe umím, abych pomohl týmu. V našich akcích jsem se dostal do pozice, odkud jsem mohl střílet a pokusy jsem proměňoval.

 
Oren AMIEL

V týmu domácího Minsku se prosazovali spíše hráči, kteří nebyli v dosavadních zápasech tolik vidět, jako například Laskevič nebo Eldridge. Bylo to pro vás překvapení?

Věděli jsme, že Eldridge je velice dobrý v průniku pod koš, ale že není výborný střelec. Když střílí ze střední vzdálenosti, necítí se na této pozici příliš dobře. Proto jsme se snažili mu v obraně nedovolit pronikat pod koš a spíše jsme ho nechávali střílet. I když několik střel proměnil, není to jeho parketa. Ve druhé polovině jsme zlepšili práci na pokrytí jeho pick and rollu. Přeci jen to je hráč se zkušenostmi z Euroligy a tak si dokázal poradit. Laskevič využíval průniku svých spoluhráčů a vyčkával na perimetru, kam často směřovala přihrávka a on pak mohl klidněji skórovat.

Co bylo pro naše vítězství důležité?

Jedním z klíčových prvků bylo, že jsme nedovolili soupeři skórovat z perimetru. Naším cílem bylo jednak omezit četnost střelby z perimetru a také úspěšnost. Myslím, že se nám oboje povedlo. Minsk měl pouze 13 pokusů a dal jedinou trojku. A druhým klíčem k vítězství byly útočné doskoky, které mám pomohly hlavně v těžkých momentech, kdy se nedařila střelba. Nejen, že pomohla nám k další možnosti skórovat, ale také unavovala domácí obránce.

V poslední čtvrtině jsme hráli velice dobře. Co se změnilo ve čtvrté čtvrtině?

Nemohu teď přesně říct, proč jsme začali v této části hrát lépe. Udělali jsme několik úprav v obraně i útoku a fungovalo to. Každý zápas má svůj život a hráči mají svůj svět…. Jsem rád, že se nám podařilo zvítězit v tomto důležitém zápase a věřím, že i v dalším utkání proti Groningenu budeme stejně úspěšní.

 
Ronen GINZBURG

Byl to pro nás velice důležitý zápas. V první polovině jsme nehráli dostatečně agresivně ani v obraně ani v útoku. Do druhé poloviny jsme přišli s některými změnami, naše hra na obou polovinách hřiště se zlepšila a tím jsme vyhráli zápas. 
Proč jsme v první polovině nehráli „naplno“, podcenili jsme soupeře?

Nevěřím, že je tým, který může hrát každý zápas se stoprocentní intenzitou. Já si více cením, že po domluvě v šatně, svou hru změnili a na soupeře začali více tlačit. 


 
vloženo: 18.12.2011 23:32 / přečteno: 9611x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.