MLÁDÍ vs. ZKUŠENOST

MLÁDÍ vs. ZKUŠENOST

Vysokoškoláky jsme porazili jejich vlastní zbraní – trojkami. Sice jsme měli trochu menší úspěšnost, ale trojky nám přinesly 36 bodů.

USK Praha : ČEZ Basketball Nymburk 77:84

Utkání pod Nuselským mostem  bylo velice vyrovnané. 

Vývoj skóre USK - Nymburk

Trenér Ginzburg nechal odpočívat většinu hráčů základní rotace. Nehráli Benda, Simmons, Wilson a Pumprla, na palubovku se po necelých dvou týdnech vrátil Radek Nečas. Hlavní tíha zápasu tak ležela na kapitánu Sokolovském, který si hru na Folimance užíval ze všech našich hráčů nejdéle - 33 a půl minuty. Nakonec nastřílel 23 bodů, což je nejvíce v jeho letošním působení v Mattoni NBL. Láďa s klidem ledového zabijáka nasázel USK pět trojek a především poslední tři v závěrečné čtvrtině měly cenu zlata. Nejméně dvě byly z poměrně těžkých pozic. Na tomto místě je třeba se zmínit o dalších dvou trojkách našeho týmu. Obě mají stejný podpis: AJ Abrams a přišly ve 33.minutě za stavu 63:63.

Začátek utkání byl plně v režii Drew Naymicka, který vsítil prvních jedenáct bodů našeho týmu. Na všechno však nestačil, a tak domácí vedli 12:11.  Ze střídačky mu přišel pomoci Abrams a díky jeho pěti bodům jsme se dostali do vedení 12:16. Domácí srovnali až v posledních vteřinách na 16:16. Mezi našimi hráči se našli pouze dva střelci, již jmenovaní. Na straně USK se o body starali také ofenzivní lídři Sedmák (9) a Votroubek (5), poslední dva body dával až v úplném závěru Šotnar. Ve druhé čtvrtině jsme stále využívali hru podkošových hráčů, ale také jsme se snažili přidat body z perimetru. Z dálky se nám však nedařilo tolik, kolik bychom potřebovali. Naše vedení bylo proto pouze mizivé o dva body. Ve 14.minutě se dvěma přesnými trefami za tři prezentovali Vocetka s Hrubanem. Domácí se v čase 13:34 dostali do vedení 24:20 a na naší lavičce se dostal ke slovu trenér Ginzburg. Ani po něm se však Naymickovi nedařila střelba přes hlavu, a tak se snažil v obraně. Dva bloky na domácí střelce s následným získáním míče, potom uvolnily ruce Michalu Křemenovi, který pěti body (3+2) z rychlého přenesení hry dostal náš tým do vedení (26:27). Trojkový souboj Votroubek – Lenzly vyhrál ten vyšší 2:1 a USK se dostalo do vedení 33:30. Sokol z čáry trestných hodů snížil, ale Peter Sedmák chtěl trojkou vzít pro svůj tým větší klid po druhého poločasu, AJ mu však poslední střelou druhé čtvrtiny radost zkazil (36:35).

Domácí se přesto na úvod třetí čtvrtiny dostali do vedení 41:36, ale dva dunky Naymicka, jednou po doskočení neúspěšné Lawrencovy trojky a jednou po asistenci Michala Křemena. Do vedení o bod (45:46) jsme se dostali čtyři a půl minuty před koncem čtvrtiny. Po dvou trojkách Sokola a jedné Křemena jsme vedli o 7 bodů (55:48), ale domácí nám nehodlali v utkání přenechat velké pole působnosti. Hlavně zásluhou Sedmáka se přiblížili na 53:57. Úvod poslední čtvrtiny rozčísnul trojkou Cvek, Nečas sice košem s faulem  první náznak odrazil, ale další trojka Cveka a Šotnara znamenala vyrovnání a oddechový čas naší lavičky. Po poradě ještě Slavík z USK zužitkoval z těžké pozice dobrou přihrávku Cveka a domácí se dostali naposledy do vedení (63:61). Vyrovnání zařídil Lukáš Palyza z čáry trestných hodů a devítibodový náskok během minuty a půl zařídily trojky Abramse (2) a Sokolovského (1). I když se domácí dotáhli minutu a půl před koncem zápasu na rozdíl tří bodů, utkání jsme už si zkušeně pohlídali.

 
 
 
 
vloženo: 26.01.2012 20:59 / přečteno: 9664x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.