POZÁPASOVÉ NÁZORY

POZÁPASOVÉ NÁZORY

Ohlédněme se ještě krátce za utkáním s francouzským Gravelines ve vzpomínkách přímých aktérů zápasu. 

Christian Monschau
Christian Monschau

Gratuluji týmu Nymburka k vítězství. I navzdory ztrátám jsme zahráli dobře jen v první čtvrtině. Dál už jsme nenašli správný timing, hráčům chyběla energie po předchozích náročných zápasech. Nebyli jsme prostě připraveni hrát tak, jak by bylo proti takovému soupeři třeba. Do rotace jsme navíc postrádali Bokola. Na druhou stranu Nymburk si zaslouží kredit, střílel neuvěřitelně, hlavně Simmons, který to tam takhle asi nesází každý zápas.

 
Ronen Ginzburg
Ronen Ginzburg

Proti týmu, který ve francouzské lize téměř neprohrává, to bylo skvělé vítězství. Do první čtvrtiny jsme nenastoupili s tou správnou energií. Chybělo nám tam dostatečné úsilí, což se ale v našem programu může občas stát. Taky jsme měli pouze 4 fauly a to na téhle úrovni nemůže fungovat. Ve druhém poločase jsme hráli o mnoho lépe, přidali jsme na intenzitě, hráli jsme s větším sebevědomím a taky jsme upravili útok. Méně jsme používali pick and rolly (clony na hráče s míčem), po kterých jsme situace do té doby neřešili dobře a nedávali jsme koše. Místo toho jsme chtěli víc nacházet volné střelce po vnicích do vymezeného území.

 
Mike Lenzly
Mike Lenzly

Rozhodující byl vstup do druhého poločasu. Hráli jsme mnohem lepší obranu, rychle jsme přenášeli míč na útočnou polovinu a vytvářeli jsme otevřené střely pro hráče, kteří je na rozdíl od prvního poločasu proměňovali.

Jak důležitý byl útočný doskok v prvním poločase?

V prvním poločase jsme míjeli otevřené střely, ale pokud máš velkou snahu jít za odraženým míčem, přináší to další množnosti ke skórování a to je pro vývoj zápasu, ale i pro náladu v týmu hodně důležité. Díky tomu byl první poločas vyrovnaný.  

Dovedeš si vysvětlit, proč jsme neproměňovali otevřené střely?

Těžko říct. Jednou dává ten jindy jiný, ale někdy se to sejde, že se nedaří ani jednomu. V takovém rychlém sledu zápasů se to může stát. Důležité je, že ve druhém poločase jsme hodně střel už dávali.

Inspirovali tě spoluhráči ve druhém poločase ke střelbě trojek?

O tom by se nemělo přemýšlet (úsměv). Jakmile máš otevřenou střelu, musíš vystřelit.

Máme výborný vstup do LAST 16. Dá se z toho těžit i ve třetím zápas proti Valencii?

Takový vstup nás pochopitelně těší, ale než přijde zápas proti Valencii, musíme odehrát ještě Mattoni NBL proti USK a VTB proti Prokomu Gdynia…. a teprve potom budeme přemýšlet o španělském soupeři.

 
Tre Simmons
Tre Simmons

V prvním poločase jsme hráli pomalu jakoby bez náboje, minuli jsme několik otevřených střel. Ve druhém poločase jsme byli podstatně agresivnější. My jsme tým, který má hodně výborných střelců z tříbodového prostoru.  Věřili jsme, že budeme nakonec tříbodové střely proměňovat. Soupeř nám trochu pomohl tím, že přebíral při pick and rollu a tím pádem jsme mohli hrát výhodně jeden na jednoho proti pivotům a v tom máme velkou výhodu.

V prvním poločas jsi minul hodně otevřených střel. Přemýšlel jsi o tom, kdy se to konečně povede?

Myslím, že jsem dobrý střelec a bylo by chybou vytvářet na sebe ještě větší tlak než na mě vytváří spoluhráči a protihráči. Snažím se vždycky, abych měl co největší úspěšnost.

Byly dvě trojky na konci prvního poločasu impulsem do třetí čtvrtiny, ve které jsi hrál velice dobře?

Ano, pomohlo to týmu a pomohlo to i mně. Pokud se mi daří na útočné polovině, dává mi to větší sebevědomí do obrany.

 
Petr Benda

Petr Benda

Do dnešního zápasu jsme nevystoupili s takovou energií jako do minulých vyhraných utkání. Zpočátku jsme se na hřišti hledali a soupeř byl rychlejší než my v přechodu do útoku i v návratu do obrany.  Kdybychom se v prvních pěti minutách tak neploužili po palubovce, mohlo být po první čtvrtině po utkání (úsměv). Sice jsme nedávali hodně střel z dálky, které obvykle proměňujeme, ale útočným doskokem jsme byli stále ve hře.

Pomohlo vám probuzení Tre Simmonse?

Byla to velký vzpruha. Ve třetí čtvrtině nás držel nad vodou. A jeho střelami narostl náskok na deset bodů. Musím uznat, že bychom možná bez něho měli dnes problémy.

Nešel ze soupeře větší strach před utkáním, protože u nás toho moc předvedl?

První místo ve francouzské lize hovoří, že bychom měli očekávat daleko těžšího soupeře, který hraje agresivně. Myslím, že ani oni nevystoupili do zápasu s odhodláním odčinit prohru z prvního kola s Valencií. Hráli, jakoby se jim do zápasu ani nechtělo. Možná byl jejich výkon ovlivněn absencí klíčového hráče Bokola.

Co bylo největším rozdílem v naší hře ve srovnání obou poločasů?
Změnili jsme hru na útočné polovině. Nechodil jsme tolik do clony, protože máme hodně hráčů, kteří si dokáží poradit ve hře jeden na jednoho. Ve druhé polovině to dobře fungovalo, i v obraně se nám dařilo. Když se podíváš na první poločas, měli jsme jen čtyři fauly.
 
Pavel Pumprla
Pavel Pumprla

Je výborné, že jsme vyhráli, protože začít 2:0 jsme si přáli. Vstup do zápasu nebyl ideální a velmi rychle jsme pochopili, jak se na ně musí hrát a do poločasu jsme se vrátili do zápasu. Dokonce jsme měli nějaký bod k dobru. Ve třetí čtvrtině jsme zlepšenou agresivitou v obraně jsme si zlepšili útok. Dali jsme několik jednoduchých košů. Možná nám to padalo více, než by někdo čekal.

Dneska jsi musel Francouzům hodně pít krev, když jsi získával míče po jejich obranném doskoku…..

Je to způsob obrany, který praktikují někteří rozehrávači. Jakoby se schovají pod košem a nespěchají ještě do obrany. Dá se totiž předpokládat, že jejich přidělený hráč (většinou rozehrávač soupeřova družstva) dostane po doskoku míč. Proto se mohou na obranné polovině ještě chvíli zdržet a zkusit využít svou rychlost proti pivotovi a míč vyškrábnout. Trochu je to na hranici faulu, musí si člověk dát pozor. Tím, že jsme měl v obraně na starosti rozehrávače, pokoušel jsem se míče tímto způsobem získávat.

Pomůže nám takový start do LAST 16 i do zápasu proti Valencii?

Já myslím, že ano. Není důvod mít hlavu dole, naopak můžeme si více věřit. Pozor, dvě vítězství nic neřeší. Je třeba vyhrát ještě jednou nebo lépe dvakrát, abychom získali skoro jistotu. Bylo by dobré, abychom vyhráli co nejdříve. Valencie vypadá, že by nemusela prohrát moc zápasů ve skupině a kdyby hned v prvním utkání proti nám padla, počítalo by se vítězství dvakrát.

 

 
vloženo: 25.01.2012 18:24 / aktualizováno: 25.01.2012 23:30 / přečteno: 8849x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.