SNADNÉ VÍTĚZSTVÍ V KOLÍNĚ

SNADNÉ VÍTĚZSTVÍ V KOLÍNĚ

Jako kočka s myší si hráli naši hráči s kolínskými. Kolektivní výkon podpořený 23 asistencemi byl o více než jeden level výše.

Naši hráči dnes předvedli soustředěný výkon v obraně a dobou účinnost v útoku. I když byl Kolín oslaben o tři důležité hráče nemocného Machače, distancovaného Boldse a Ubillu, naši neponechali nic náhodě a jednoznačně ovládli utkání.  

O výsledku utkání se rozhodlo v prvních pěti minutách. Když Petr Benda dal svůj osmý bod, bylo skóre zápasu pro domácí více než tragické 0:17. Naši v úvodu hráli disciplinovaně v obraně a lehce v útoku. Hodně přesných přihrávek dokázalo připravit pro naše hráče pod košem výborné pozice, které jsme proměňovali. V prvních pěti minutách by neměla zapadnout ani smeč Tomáše Pomikálka na 0:15. První koš domácí padl až po více než pěti minutách hry a dal ho Field. Právě tento hráč byl v podstatě jediným mužem Kolína, který v první čtvrtině skóroval. Teprve poslední koš úvodní části proměnil Kříž. Ve druhé části první čtvrtiny se dařilo na naší straně Naymickovi, i když Drew pokračoval ve své tradici skórování pouze druhého trestného hodu, kterou začal v minulém zápase proti Prostějovu. A také v této části zápasu bychom neměli zapomenout na smeč. Jejím autorem byl Jirka Welsch, když si a naší polovině na vrcholu trojkového oblouku získal míč a sólo zakončil obouručnou smečí.

Na začátku druhé čtvrtiny si zařádil Mike. Po koši za dva a dvou trojkách upravil na 15:34. Pak další dvě příkladné spolupráce mezi našimi hráči přinesly dva koše a když přišla drzá trojka Mika na 15:41, vzal si trenér Benáček další oddechový čas. Po něm se hra, co se týče skóre, vyrovnala. Svůj díl na tom měly tři tříbodové akce Kolína – dvě trojky a koš s faulem. Domácí šestadvacetibodovou ztrátu z poloviny druhé čtvrtiny snížili na 28:45, ale poslední dva koše byly napsány rukou hráčů v tmavších dresech. Nejprve si svého obránce vyfintil Benda a pak Pavke zaokrouhlil na padesát trojkou. V prvním poločase jsme měli jednak četnější střelbu z pole a také přesnější (10/25 : 21/37), dominovali jsme pod košem (11:19) i v počtu ztracených míčů (11:6). Ke ztrátám nutno dodat, že Kolín svých 8 ztrát po první čtvrtně moc nezmnožil.

O menu úvodu druhého poločasu se postarali naši podkošoví hráči Naymick a Benda a byly to chody hodně rozmanité. Drew nejprve skóroval přes hlavu, pak po jeho doskoku přisolil pokrmy způsobem coast to coast Mike Efevberha. Po koši Fielda na 30:54 se mnozí nestačili ani vzpamatovat a než bys řekl švec, byl pod košem Bedna, kde ho přesně našla nahrávka Jirky Welsche z druhé strany hřiště. Další koš zařídil po dopichu opět Benda a pak se ukázkově prosadila dvojice Welsch – Naymnick. První nahodil míč na koš, druhý ho propálil obroučkou – nádherný alley-oop! Stav 30:60 přinutil trenéra Benáčka k dalšímu oddechovému času. Po dvou nedaných trojkách se prosadil Palyza a trochu sobecky Mike přidal další koš 30:65 (od začátku čtvrtiny 2:15). Ve zbytku čtvrtiny už přibývaly body na obou stranách. Naše dominance na doskoku, ve střelbě i v počtu asistencí trvala i po třiceti minutách výrazná.

Na úvod závěrečné části dal Kolín dvě trojky, ale tím jen trochu polechtal naše trojkostřelce. Nejprve si vyhlédl dobrou pozici specialista Palyza a další přidal Pavkovič. Miljan v postupném útoku mrkl na časomíru měřící 24 vteřin a zjistil, že zbývají dvě vteřiny. Nic nevymýšlel, byť bráněn, nasadil ke střele a dal (47:81). I další koš stál za to. Paly získal míč a Pomi ho jednou ruku zarazil do koše. Naše nadvláda pokračovala i nadále: Nečas – and one. Technickou chybu Fieldse potrestal Pavke dvěma šestkami a pak z pravé strany trojkou Pomi (49:91). Teprve 90 vteřin před koncem přelezlo skóre Kolína padesátku (51:93). Naši fanoušci si však přáli stovku a tak to nejprve na sebe vzal Pomi trojkou a zbývající čtyři body měl na svědomí Šutys. Pro první dva body si Radek vybral obouručnou smeč po dlouhé přihrávce Pavkoviče a populární KILO padlo po nájezdu pod koš. Nymburská část tribuny ještě chvíli skandovala: Radek, Radek, Radek…. 

 
vloženo: 06.04.2013 19:47 / přečteno: 9427x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.