OHLASY PO 1.FINÁLE

OHLASY PO 1.FINÁLE

Dejme slovo samotným aktérům utkání (doplněno o další hráče). 

Pavel Slezák

Dnešní zápas asi ani nepotřebuje komentář. Musíme to vydržet. Začátek zápasu jsme měli dobrý, ale od druhé čtvrtiny nás přejeli. K základní pětce točili sedm hráčů a my jsme mohli točit jen dva a po většinu zápasu už jen jednoho.

Jak jste schopni do zítřka zregenerovat?
Na to jsem sám zvědavý. Uvidíme, jak to zítra dopadne.
Cítíš teď únavu?
Jsem unavený a zítra to bude ještě horší.
 
Vojta Hruban

Z naší strany to byl trochu slabší začátek, přeci jen jsme delší dobu nehráli. Prostějovu na úvod padlo pár těžkých střel, trochu se utrhli, ale postupem času jsme měli všechno pod kontrolou. Na soupeři je vidět, že toho mají plné zuby a jakmile se náskok přehoupl před dvacet bodů, přestali běhat a začali se trochu šetřit na další zápas.

Myslíš, že mohli vůbec nějaké síly ušetřit?

Stěží, pořád je nutné na tom hřišti běhat a nemohou na palubovku už nikoho dalšího pustit. Dneska byli trochu kožení, tak uvidíme, jak dopadnou zítra. Jestli vůbec budou moct běhat.

Co tě na zápase bavilo?

Já jsem si především užíval atmosféru. Bylo tady hodně lidí, hodně bubnů, trumpety,… Přesto, že zápas skončil tak vysokým rozdílem, je to finále a pro mě první! Myslím, že my jsme nehráli špatně a dá se říct, že jsme si užívali vlastní výkon.

Jak se bude řešit dnešní a zítřejší výkon?

Zítra si už pohlídáme začátek. Podle mě to bude jediná změna.

A skóre?

Dneska se nám opravdu dařilo střelecky… zítra to vidím (po chvilce přemýšlení) plus mínus pětatřicet.

 
Pavel Houška

Jsme rádi za vítězství. Ze začátku jsme to možná trochu podcenili, nezačali jsme, jak jsme si předsevzali. Ovšem o to lepší byl závěr. Stále máme před sebou tři těžká utkání. Určitě chceme poděkovat všem fanouškům za skvělou podporu a doufám, že přijdou nejméně ve stejném počtu i zítra.

Když moderátor zápasu říkal, že je tě škoda pod košem, že bys měl střílet trojky, neurazil ses?

Kdepak. Já bych chtěl být univerzál jako Ráďa (Nečas), prostě takový všudybylek.

Jak se může zítřejší zápas lišit od dnešního?

Věřím, že se nám lépe povede začátek, ve zbytku hrací doby bych ani nic neměnil. Chtěli jsme hrát rychlý, fyzický basketbal a to se nám povedlo. Zítra bude taktika stejná.

Budeš zase střílet z dálky?
Zítra zkusím něco jiného, ať se to neokouká (smích)
 
Tomáš Pomikálek

Náš vlažnější začátek a oni byli nahecovaní. Věděli, že nemají, co ztratit a trefili opravdu všechno. Brzy po začátku se projevila jejich únava, přeci jen hráli v play-off deset zápasů a my deset dní „odpočívali“. Bylo vidět, že máme podstatně více sil.

Bavil vás zápas, když byl tak jednoznačný?

Mě dneska bavilo sledovat Miljana. Jeho přihrávky byly vynikající, to muselo bavit každého. Stačí ho sledovat, jak se v těch přihrávkách vyžívá. Jeho baví více asistence než body. Celá hala skandovala po právu jeho jméno.

Jak se může zítřejší zápas lišit od dnešního?

Já doufám, že moc ne. Uvidíme, jak si jim bude chtít běhat.

Cítíte se unaveni?
Ani ne. 

Petr Benda

Začátek zápasu nám nevyšel úplně ideálně, první čtvrtina byla trochu v křeči. Na druhou stranu jsme byli 10 dní bez zápasu a ani sebelepší trénink nenahradí zápas. Proto nám chvíli trvalo, než jsme se dostali do tempa.

Zdálo se ti, že jsme měli zpočátku větší výpadky v útoku?

Přesně tak. V obraně to nebylo špatné, tam jsme pracovali výborně po celý zápas. Na začátku jsme se trochu hledali v útoku, kdy jsme nedávali i otevřené střely nebo jsme si sami vybírali tu horší cestu k zakončení. I přesto, že jsme se necítili dobře v útoku, jsme byli před soupeřem. Od poloviny druhé čtvrtiny jsme předváděli stejnou hru jako v předchozích zápasech play-off: rychle dopředu a s příchodem Miljana Pavkoviće jsme byli v útoku nezastavitelní. On rozdával perfektní přihrávky… Ve druhém poločase jsme zcela dominovali a čekali jsme, kdy překonáme stobodovou hranici.

 
Kamil Švrdlík

Na začátku se nám dařilo, ale postupem času jsme se začali trápit v útoku – já jsem nebyl schopný se trefit, Ondra (Kohout) se trochu trápil. Kdybychom ještě chvíli vydrželi v nastaveném tempu jako prvních pět minut, byl by rozdíl v poločase kolem deseti bodů. Uvidíme, co bude zítra a jak bude vypadat druhý poločas.  

Vstanete ráno z postele?
Vstaneme. Mezi námi není nikdo tak starý (smích).
Čím vás Nymburk nejvíce trápil?

Při jakémkoliv útoku Nymburka pivot sprintuje dopředu pod náš koš. Když jich mají pět, mohou si dovolit vyrážet tak rychle pod koš. Nymburk dokáže vyvinout obrovský tlak v obraně, my ztratíme míč a už se Nymburk valí do útoku. Je hrozně frustrující, když pak chodí dva na jednoho a ještě si uvědomujeme, že už prostě síly nemáme. Nejhorší je, dívat se útočícím hráčům na záda.

Energii už vám asi nikdo do žil nenapumpuje. Dá se s tím něco udělat?

Musíme se vyvarovat ztrát a mít vyšší úspěšnost střelby. Víme, že v Nymburce nevyhrajeme, ale chceme hrát alespoň důstojnou partii.

 
Radek Nečas

Do zápasu jsme nevstoupili podle našich představ. Trochu jsme se hledali. Od páté minuty jsme měli zápas jednoznačně pod kontrolou a navázali jsme na naše čtvrtfinálové a semifinálové výkony. Běhali jsme a Prostějov jsme prostě unavili naší hrou, což byl náš plán. Takhle bychom chtěli hrát i ve zbývajících finálových zápasech.    

Co tě překvapilo na prvním utkání finále?

Počet diváků, kteří přišli. Myslím, že kulisa byla opravdu finálová a to je jen dobře. Doufám, že se i zítra přijdou lidi podívat. Když to nebude drama, tak alespoň na pěkné akce. Vypadá to, že se jedná o poslední zápas na domácí scéně.

Jak může vypadat zápas zítra?

Je jedno, jak dnešní utkání skončilo, pořád vedeme jen 1:0. My musíme k utkání přistoupit stejně jako dnes, agresivně do koše a snažit se dával jednoduché koše. Dneska nám lepilo i z dálky, což bylo pro Prostějov frustrující, protože se zatáhli ke koši, aby nedostávali jednoduché koše, a my jsme je rozstříleli z dálky. Druhý poločas byl v režii Miljana – to byla radost basketbalu, co dneska předváděl. Takový hráč se vidí jen málokdy. Dneska byl jednoznačně nejlepším hráčem na hřišti. I když zápas skončil o padesát a on dal „jen“ dva body, byl tím, kdo diváky v zápase bavil.

 
Jiří Welsch
Byl to pro tebe nejjednodušší zápas finále?

Já jsem hrál finále ve Slovinsku a v Belgii a opravdu tenhle zápas patři k těm nejsnazším. Trochu se potvrdilo, co se očekávalo. Prostějov přijel do finálové série unavený, projevilo se to na jejich výkonu a takovou demotivací v poslední čtvrtině. Uvidíme, zda se jim to podaří změnit do zítřka a zbývajících zápasů.

Bavil ses zápasem?
V prvním poločase ano, ve druhém tolik ne…
Protože jsi tolik ve druhém nehrál?

(smích) Ne. Na koukání byl druhý poločas hezký. Miljan měl nádherné přihrávky, byly tam krásné akce. Na soupeři ale bylo vidět, že je zlomený a já mám raději zápasy, kdy je třeba bojovat.

Čím si vysvětluješ začátek?

Naběhli jsme do zápasu po deseti dnech a oni hráli, na co jim daly síly. Stíhali s námi běhat a pak už ne.

Dá se do zítřejšího zápasu něco nového připravit?

Cíle budou stejné. Asi ani nebudeme vymýšlet nic jiného. Video před ranním tréninkem máme a asi se podíváme, co bylo na začátku špatně. To odstraníme a zbytek už byl výborný.

Chcete při zápase udělat rozdíl co největší?

Já myslím, že to je individuální. Jsme soutěživí od přírody, ale když vedeš o dvacet, třicet, nedá ti to, abys trochu zvolnil. V Nymburce je to ale trochu jiné než jinde. Pokud chceš hrát, tak vzhledem k vyrovnanosti kádru, musíš hrát na sto procent, jinak tě trenér vystřídá a to nás přirozeně nutí nic nevypouštět.    

Čekáte, že zítra na Prostějovu znát, že dneska odehráli zápas skoro bez střídání?

Bezpochyby to na nich bude znát. Nedokážu si představit, jak by v šesti lidech a navíc po dvou dlouhých sériích před tím, dokázali ve dvou dnech hrát se stejnou energií. Když je tělo unavené, ani hlava nefunguje správně.

Říkal jsi, že rád hraješ. Měnil bys s nějakým prostějovským hráčem?

Neměnil, já jsem rád v Nymburce. Možná někteří mladší kluci mohou hledat motivaci. Mají zaručený prostor na hřišti a mohou ukázat sami sebe. Já jsem rád, že jsem součástí týmu, který vyhrává, a neměnil bych.  

 
vloženo: 25.05.2013 22:25 / aktualizováno: 26.05.2013 12:38 / přečteno: 9639x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.