VEDEME 2:0

VEDEME 2:0

Podle očekávání jsme se po druhém finálovém zápase s Prostějovem ujali vedení 2:0, tentokrát jsme však soupeře nepřejeli zdaleka s takovou lehkostí jako v sobotu.

Soupeř se dlouho držel na dostřel a o vítězství jsme definitivně rozhodli až v poslední čtvrtině.

Stejně jako v prvním finále Prostějov v úvodní čtvrtině držel krok. Snažil se o rychlou a nápaditou hru v útoku a důslednou obranu. K tomu dokázal přidat doskoky pod oběma koši. Sice ani jednou nevedl, ale bylo vidět, že s nabitější soupiskou by našemu tempu přeci jen dokázal vzdorovat déle. Nymburk ale trochu trápila přesnost střelby a ztráty. I proto jsme v první části nastříleli pouze 10 bodů. Na druhou stranu jsme povolili soupeři pouhých sedm.

Zkraje druhé čtvrtiny se mohl Švrdlík dvěma šestkami přiblížit na jediný bod, ale nedal ani jednu. Nymburk pak bodově trochu odskočil, ale přesto to stále nebyla taková jízda, jako předchozí den. Prostějov se hodně snažil, aby se z jeho obrany nestal znovu cedník, k čemuž mu pomáhala místy až útočná vlažnost Nymburka. Obrana nám ale fungovala slušně. V polovině zápasu z toho rezultoval stav 29:22.

Dramatický nárůst skore se nekonal ani ve třetím dílu zápasu. Nymburku se stále nedařilo v útoku podle představ a tak se soustředil hlavně na dobrou obranu. Bodový rozdíl se držel dlouho lehce přes deset bodů. Na prostějovu se ale začala pomalu projevovat únava. Bohačík si například řekl o střídání, ale trenérem Cholevou nejdřív nebyl vyslyšen. Odmítavě se k přichodu na hřiště tvářil i jediný hráč na lavičce Prostějova Kohout, ale nakonec ke změně přeci jen došlo.

V tu chvíli ale bylo definitivně jasné, že scénář nedělního zápasu se už k prvnímu finále nepřiblíží. Třetí čtvrtina skončila a Nymburk neměl na kontě ještě ani 50 bodů. Prostějov cítil šanci a tak neznámo kde stále nacházel tajné zdroje energie. Když na začátku čtvrté čtvrtiny snížil z rychlého protiútoku Marko, vedli jsme jen o 13 bodů. Kouč Ginzburg si vzal time out a měl svým hráčům hodně co vysvětlovat.

Domluva zabrala a náskok byl za chvíli zase dvacetibodový. Pomohly k tomu chytré nájezdy na koš Demonda Cartera a body Pavla Houšky. Na druhé straně ale Prostějovu padaly trojky, takže skore na obou stranách narůstalo rovnoměrně. Nymburk nakonec dotáhl zápas do vítězného konce v poměru 73:49 ale rozhodně divákům nerozdal tolik radosti, jako předchozí den.



Podívejte se pár fotografií z prvního poločasu zde  
 
vloženo: 26.05.2013 18:59 / aktualizováno: 26.05.2013 20:07 / přečteno: 9434x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.