JASNÉ PRVNÍ FINÁLE SE STOVKOU

JASNÉ PRVNÍ FINÁLE SE STOVKOU

První finále letošní Mattoni NBL skončilo očekávanou výhrou Nymburka nad Prostějovem v poměru 108:51.

Nedošlo sice na očekávanou smršť domácích, úvod zápasu patřil Prostějovu, ale Nymburk zápas ještě v první čtvrtině otočil a v druhé části zlomil odpor bojujících hostí. Nakonec došlo i na stovku.

První rozskok finále vyhráli hosté a jako by tím předznamenali, kdo bude dominovat úvodním minutám zápasu. Prostějovský talent Kohout hned z prvního útoku nekompromisně zavěsil a soupeř si pak několika dalšími pohlednými akcemi vybudoval mírný náskok. Ten se zastavil až na skóre 5:13. Pak už do konce první čtvrtiny stříleli koše takřka výhradně jenom hráči Nymburka. Po parádním "ťukesu" a koši z dálky Mika Efevberhy přišlo poprvé v zápase naše vedení 15:13. Po prvním klaksonu se skóre zastavilo na cifře 19:14 pro domácí.

Druhá čtvrtina už přinesla očekávanou smršť Nymburka, uklidnění a také zlom zápasu. Koše přicházely rychle jeden za druhým po našich typických rychlých akcích. Parádní akci předvedli hráči z lavičky Tweety Carter s Radkem Nečasem. Tweety vybídl Radka na alley oop, který sice neskončil smečí, ale "jen" donáškou, diváci přesto bouchli nadšením.

Prostějov se pokoušel především o střelbu z perimetru, pod koš se moc nedostával ani k doskokům, proto jsme mohli celkem pohodlně zakládat rychlé protiútoky a úspěšně ja zakončovat. Dobré střelecké situace vytvářel i rychlý pohyb míče v útoku. Celkem snadno se tak zrodil dvacetibodový náskok. Přes lehkou korekci Bohačíka byl v poločase stav 46:27.

V nastoleném trendu se pokračovalo i po přestávce. Během šesti minut jsme nastříleli dalších 20 bodů a když dal Pavel Houška koš s faulem, bylo to už o 30. Pavel opět ukazoval, že se dostal během play off do skvělé formy a že pokud dostane od kouče Ginzburga prostor, umí se odvděčit. Nakonec se stal nejlepším střelcem prvního finále.

Ve třetí čtvrtině nabral zápas chvílemi až exhibiční podobu. Parádní leteckou show předvedl Vojta Hruban, kterou "podepsal" následnou trojkou. To už byl rozdíl ve skore přesně čtyřicetibodový. Poslední část uvedla krásná přihrávka Pavkoviče na Drewy Naymicka (jedna z mnoha), kterou Drew zužitkoval v parádní smeč. Když si vzal hostující kouč Choleva time out, měl zřejmě již jen odpočinkový charakter. Nymburké exhibici v závěru ale stejně nezabránil.

Stovku nastřilel symbolicky Houška z trestných hodů a s 18 body na kontě odešel za burácení fanoušků střídat. V posledních vteřinách se trefil konečně i Pavkovič a tak neměl nikdo z našich hráčů nakonec na kontě nulu. Zápas skončil jasným poměrem 108:51.

Ronen Ginzburg, trenér Nymburka: Na začátku na nás bylo vidět, že jsme během pauzy před finále trochu vyšli ze cviku. Pak jsme začali hrát lépe. I přes výsledek nejsem spokojený úplně na sto procent. Udělali jsme nějaké chyby v obraně i v útoku, ale zase nemohu chtít od hráčů víc. Především musíme udržet naši soustředěnost do dalších zápasů. Série ještě nekončí.

 

Zbyněk Choleva, trenér Prostějova: Zápas se mi hodnotí hodně špatně, protože od začátku bylo jasné, že tempo Nymburka nemůžeme vydržet. Máme toho dost po čtvrtfinále a semifinále. Navíc se nám v první čtvrtině zranil Filip Šmíd, takže nám zůstalo jen torzo šesti hráčů. Šlo jen o to, to nějak vydržet, abychom to dohráli a to na Nymburk nestačí.


Link na fotografie zde  
 
vloženo: 25.05.2013 18:55 / aktualizováno: 25.05.2013 21:40 / přečteno: 8813x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.