D E S E T

D E S E T

Desátý v řadě (fotografie doplněny). 

Link na fotografie zde
  
Je to tak, ČEZ BASKETBALL NYMBURK je podesáté v řadě mistrem Mattoni NBL! Tato skutečnost byla sice jasná už před třetím zápasem, neboť soupeř se jednostranně rozhodl, že tímto utkáním finálovou sérii ukončí, to však nic nemění na tom, že mistrovské oslavy mohou konečně vypuknout. Z Prostějova si na to vezeme razítko v podobě vítězství 95:70.

Zápas nabral od začátku zcela jiný ráz, než v případě druhého finále v Nymburce. Vzhledem k tomu, že již z hlediska mistrovské tajenky o nic nešlo, konal se na palubovce místy až exhibiční basket, při kterém se na obou stranách moc nebránilo a téměr každý útok skončil rychlým a pohledným košem. I proto byl po šesti minutách při prvním time outu stav 17:15 pro Nymburk.

Po první rotaci hráčů jsme pak šli poprvé v zápase do mírnějšího vedení, které potvrdil líbivou směčí Rado Rančík. Zhruba čtyřicítka našich velmi hlučných fanoušků pak vyvolávala jeho jméno a celkově svým pozitivním fanděním a podporou našeho týmu pomohla vytvořit zápasu parádní atmosféru. Po první čtvrtině byl stav 34:17 pro Nymburk.

Záhy po začátku druhé čtvrtiny jsme prolomili dvacetibodový rozdíl a vypadalo to, že naše mistrovská korunovace proběhne v rámci dalšího klidného scénáře. Prostějov to ale ještě nebalil. Dařilo se hlavně výborně doskakujícímu Kohoutovi a našemu bývalému hráči Pavlu Slezákovi. Jenže když Lukáš Palyza trefil již šestou nymburskou trojku (svou druhou), rozdíl byl zase dvacetibodový. V poločase ukazovala tabule stav 62:39.

Skore postupně narůstalo dál. Během třetí čtvrtiny bylo jasné, že tentokrát soupeře pod padesátibodovou hranicí neudržíme, ale to pro tento zápas asi nebylo tak podstatné. Zápas se odehrával jako předzvěst mistrovských oslav. 80:57 po třetím klaksonu.

V poslední čtvrtině zápasu se blýskl Radek Nečas. Soupeř se pokusil o pohlednou akci alley-up a bylo by se mu to bývalo povedlo, kdyby do vzduchu nevystoupal také Nečas a perfektní čepicí to nezarazil. Jenom škoda, že nám trošku zvlhnul střelecký prach. Nymburští fanoušci se tak těsně nedočkali stovky. Konečný stav posledního 78. zápasu sezony byl 95:70. Jsme mistři, už podesáté v řadě...

 
vloženo: 29.05.2013 21:28 / aktualizováno: 29.05.2013 22:24 / přečteno: 11167x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.