ŘEKLI PO DESÁTÉM TITULU

ŘEKLI PO DESÁTÉM TITULU

Hráči a vedení klubu poprvé hovoří o desátém titulu.

Petr Benda
Je to už můj šestý titul, ale jsem rád, že se Nymburku podařilo získat desátý titul. Nebyl jsem tedy u všech, ale mám radost, že to Nymburk dokázal. Je to klub na velmi dobré úrovni a doufám, že se nezastaví jen u těch deseti a bude pokračovat dál. I když vím, že to možná bude složitější a složitější, protože soupeři budou posilovat a chtít nás sesadit, ale doufám, že Nymburk svoji nadvládu ještě neskončil.

Rado Rančík
Vyhráli jsme titul, je to úžasné. Děkuju všem svým spoluhráčům za celou sezonu, za tu tvrdou práci, kterou jsme odváděli. Děkuju samozřejmě také funkcionářům a trenérům. Každý titul je nádherný a jsem nesmírně šťastný, že jsem se dostal do této společnosti.

Drew Naymick
Podávali jsme témeř celou sezonu konzistentní výkony. To nebylo jednoduché, pokud zvážíme, že jsme hráli za týden tři zápasy, cestovali pořád do Ruska a na další místa. Tady se ale utvořila skvělá parta kluků. Bojovali jsme za sebe na hřišti a spoustu času jsme spolu zažili i mimo něj. Teď si asi půjdeme každý po svém, ale tenhle rok si budeme pamatovat. Musím také pogratulovat vedení týmu, protože získat deset titulů v řadě pro něj musí být ohromná věc.

Demond Carter
Užívám si svůj první titul v kariéře a jsem rád, že je to zrovna s touhle skvělou partou, se kterou jsme toho spolu tolik zažili. Jsem strašně šťastný, že jsem tady mohl být.

Mike Efevberha
Jsem šťastný za to, že jsem mohl být součástí týmu, který získal pro Nymbur desátý titul. Museli jsme tomu věnovat opravdu hodně práce. I díky fyzioterapeutovi Petrovi Kádnerovi jsme jako tým mohli odehrát takovou porci zápasů, takže díky patří i jemu. Jsem rád, že jsem tu mohl hrát a stal se členem téhle rodiny. Opravdu skvělá zkušenost.

Vojtěch Hruban
Pro Nymburk desátý titul, pro mě první, takže v obou případech důležitá meta. Doufám, že jich tu ještě několik přidá,. Teď je čas užít si oslavy. Já myslím, že takového Jirku Welsche už ale nedoženu. Ten začal tak zostra, že už ho nechytnu. Oslavy budou doufám divoké, protože tohle je potřeba zapít.

Miljan Pavković
Na prvním místě musím říct, že byla opravdu radost hrát s těmito kluky. Jsem hrdý na každého z nich, protože jsme společně dokázali, že jsme v České republice opravdu nejlepší tým. Sehráli jsme dobré zápasy v Eurocupu i VTB lize. Byla to dlouhá náročná sezona, někteří z nás ji neprošli bez zranění, proto jsem rád, že jsme takto na závěr zvládli české play off bez ztráty zápasu.

Pavel Houška
Jsem taky jeden z těch, kteří právě získali první titul. Jsem strašně spokojený. Máme tady bezvadný tým a skvělou partu, takže co víc si přát. Jsem rád, že tu můžu být, protože dnes momentálně nejde jinak vyhrát titul než v Nymburce. Klub má takovou kvalitu a sílu, že ho teď v Mattonce těžko někdo přebije. Každý hráč sní o tom, že přestoupí do mistrovského týmu a vyhraje titul. To je to nejlepší, co vás může potkat.

Tomáš Pomikálek
Můj první titul... Jsem za to strašně šťastný. Můžu jenom děkovat všem kolem, kteří pomohli k tomu, že jsme se dostali až sem. Jsem rád, že jsem měl možnost být u desátého titulu a věřím, že se to ještě párkrát podaří. Děkuji také fanouškům, protože nás hodně hnali kupředu.

Michal Ježdík, sportovní manažer
Deset titulů, to už je náznak dynastie. Je to důkaz soustavné práce, která je podložená velice dobrým finančním základem, stabilitou klubu, tvrdou prací v managementu, výbornou prací trenérů... Já to beru jako jednu velkou cestu, kterou jsme ušli. Pokud se ohlédneme pouze za tím desátým titulem, tak z mého pohledu to mělo ne úplně šťastný konec, který nám nenahrál. Český národ tyto věci uchopuje svým způsobem. A to tím, že celebruje poraženého, který podle mě zaslouženě postoupil do finále, ale nicméně to už nemělo nejvyšší kvalitu. Mrzí mě, že se tím snižuje těch deset titulů v řadě, což je jinak mimořádný počin v jakémkoliv sportu.

Ronen Ginzburg, hlavní kouč
Zažívám jen ty nejlepší pocity. Je to můj sedmý titul tady. Jsem z toho nadšený. Zažil jsem tu skvělé časy. Tahle sezona byla složitá, ale myslím si, že jsme ji nakonec zvládli se ctí. Děkuji hráčům i vedení. Nymburk je moje srdce. Sedm let v tak skvělém klubu znamená hodně vzpomínek.

Zbyněk Choleva, trenér Prostějova
Nejlepší pocity byly po přejití čtvrtfinále a semifinále. Dostat se do finále byl obrovský úspěch a velký svátek. Tam už jsme věděli, že bojovat proti Nymburku se samozřejmě musí, ale s tím, co nám zbylo s kádru po zraněních a jiných problémech, to byl marný boj. Nymburk procházel play off hladce a vždycky rozdílem třídy a to se potvrdilo i ve finále. Snažili jsme se tomu vzdorovat a vytěsnit to z hlavy, ale Nymburk už v prvním zápase ukázal, že pokud se koncentruje a ví o co hraje, tak nemá u nás konkurenci.
 
vloženo: 30.05.2013 14:33 / přečteno: 9835x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.