NA ÚVOD VÝHRA V ÚSTÍ

NA ÚVOD VÝHRA V ÚSTÍ

Basketbalisté mistrovského Nymburka podle očekávání vyhráli svůj úvodní zápas Mattoni NBL v Ústí nad Labem 99:54.

Zápas to byl sice první, ale ve statistikách bude mít hlavičku 15. kola. „Naším soupeřům v NBL patří velký dík, protože přistoupili na změny termínů zápasů s námi mimo regulérní los,“ vyjádřil se na pondělní tiskové konferenci v Tipsport Areně generální manažer Nymburka Rudolf Šimeček.


Utkání bylo poplatné úvodu sezony. Především v prvním poločase bylo na straně Nymburka mnoho ztrát, které pramenily ze snahy posouvat míč rychle pod soupeřův koš. Co se dařilo, byla celoplošná obrana, která by měla být pod trenérem Kestutisem Kemzurou jedním z charakteristických prvků hry. I ve fázích zápasu, kdy už měl Nymburk „nahráno“, od ní neustupoval a minimálně dva hráči stále napadali rozehrávku Ústí hluboko na útočné polovině.


Ve druhé části zkusili hosté chvíli zónovou obranu, ale Slunetě se ji podařilo rychle rozbít dvěma trojkami a jedním nájezdem pod koš. Bylo to tím, že i vysocí hráči Ústí mají kvalitní střelbu z dálky. Kouč chtěl ale evidentně vyzkoušet, jak bude zóna fungovat v zápase a mít jí v případě potřeby v záloze jako alternativu.


Trenér Kemzura byl i jinak věrný svému stylu a už v osmé minutě protočil celou sestavu. Poslední šel na palubovku Tomáš Pomikálek, který nejprve netrefil čtyři šestky za sebou, ale pak se rozehrál k parádnímu leteckému dni. Často se s lehkostí vznášel nade všemi a jeho obouručné smeče bavily diváky.


K dalšímu zápasu vyrazí Nymburk do Estonska, kde v Tallinu sehraje s domácím Kalevem svůj první zápas tohoto ročníku ve VTB lize. Stejně jako proti Ústí bude chybět Petr Benda, který je po operaci kolene. V ohrožení je také start Dylana Page a Tre Simmonse, kteří stejně jako Petr Benda v pondělí nehráli.


Nejlepší střelci
Pomikálek 23 , Mahalbašič 18, Rančík 15.


Doskoky

Mahalbašič 11, Pomikálek 10, Reynolds 7.


Asistence

Reynolds 6, Massamba 4.


Bloky

Houška 2, Rančík 1.


 
vloženo: 07.10.2013 22:17 / přečteno: 9669x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.