VIZITKY SOUPEŘŮ V EUROCUPU

VIZITKY SOUPEŘŮ V EUROCUPU

Stručný přehled soupeřů Nymburka ve Skupině A Eurocupu doplněný hlasem trenéra Kestutise Kemzury.

PALLANCANESTRO CANTU

Loňský účastník Euroligy, kam se v kvalifikaci probojoval mimo jiné i přes Nymburk. Tým sice opustil po sezoně italský kouč Andrea Trinchieri, který se stal v Itálii dvakrát trenérem roku, ale na lavičku nastoupil další uznávaný Ital Stefano Sacripanti. Rozehrávačem je Stefano Gentile, syn slavného italského reprezentanta, který jde v otcových šlépějích. Známým jménem na soupisce je i americký guard Joe Ragland.


Kestutis Kemzura: „Asi největší neznámá ze skupiny, ale loni hráli Euroligu a to mluví za vše. Je to tradiční italský tým, který bude mít i po změně trenéra velkou kvalitu.“


LE MANS SARTHE BASKET

Typický představitel francouzského basketbalu produkující rychlou, atletickou a dynamickou hru s kvalitní střelbou z delších vzdáleností. Významnými postavami v týmu jsou americký rozehrávač DaShaun Wood a brazilský pivot Joao Paulo Batista. Účastník Euroligy v letech 2006 – 2010.


Kestutis Kemzura: „Velmi atletický tým, který rozhodně nebude jednoduchým soupeřem.


TELENET OOSTENDE

Častý soupeř Nymburka je na začátku sezony ve výborné formě. Belgický tým dělilo v kvalifikaci jediné vítězství od Euroligy, když porazil ruský velkoklub Chimki Moskva i turecký Banvit. Až ve finále ho zastavil Rytas. Oostende hraje atraktivní atletický basketbal s rychlým a častým pohybem míče. Velkou oporou je americké křídlo Ryan Thompson.


Kestutis Kemzura: Jeden zápas dělil Oostende od Euroligy. V kvalifikaci šokovali Chimki a porazili i silný Banvit, našeho přemožitele. To mluví za vše. Je to velmi silný tým, který má můj velký respekt.

CIBONA ZÁHŘEB

Slavný chorvatský tým. Do předminulé sezony dlouholetý účastník Euroligy. V týmu mezinárodně ostříleného trenéra Nevena Spahiji září jeden z největších talentů evropského i světového basketbalu, devatenáctiletý Dario Šarič, pravděpodobná jednička příštího draftu NBA. K oporám patří také Jerel Blassingame, kterého minulou sezonu v Gdyni trénoval Kestutis Kemzura a další tvůrce hry D. J. Strawberry.


Kestutis Kemzura: Mají teď problémy a především na mezinárodní scéně ustupují, ale pořád je to tým z Chorvatska, což je vynikající basketbalová země.


ARTLAND DRAGONS

Nymburk má s bundesligovým týmem čerstvou zkušenost z přípravy, když mu v září podlehl o 40 bodů. Dirigentem hry je pouze 169 cm vysoký americký rozehrávač David Holston. Artland je celek z malého německého města, ale se stabilním a vysokým rozpočtem. Disponuje velmi vyváženým složením týmu z vysokých i menších hráčů.

Kestutis Kemzura: Artland je atletický tým hrající intenzivní basketbal. Předsezónní výsledek bude pro hráče dobrou motivací a příležitostí k odvetě.
 
vloženo: 07.10.2013 06:00 / přečteno: 8898x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.