DNES NA ZÁPAS NBL

DNES NA ZÁPAS NBL

Dnes večer bude v Nymburce k vidění mimo jiné druhý nejvytíženější hráč Mattoni NBL Stanislav Votroubek, který je zároveň nejlepším na doskoku a nejlepší český střelec Michal Mareš.

Utkání, které začíná v šest večer, proti USK Praha bude padesátým pátým vzájemným měřením sil. Z tohoto počtu jich byla převážná většina v Mattoni NBL (51). USK Praha v souboji s Nymburkem už více než deset let zná jen slovo prohra.

 

U posledního vyhraného zápasu v únoru 2003 byl i Standa Votroubek, který tehdy v červeno-bílém dresu dal 4 body a odehrál téměř 22 minut. Aktuálně jsou jeho statistiky v dresu USK plnější. Druhý nejstarší hráč týmu pobíhá po palubovce v průměru více než 34 minut, střílí 11,4 bodů na zápas a získává 8,7 doskoků za zápas. Standa Votroubek je aktuálně nejlepším doskakovačem Mattoni NBL s průměrem 8,73 bodů na zápas a je také držitelem „zápasového rekordu“ s 21 doskoky při utkání proti Kolínu (21 doskoků).

 

Parťákem pod košem je další bývalý hráč Nymburka Aleš Chán. Ten je třetím nejvytíženějším hráčem USK (25,7 minut) a druhým nejlepším střelcem (13,3). Nejvíce nastřílených bodů má v modro-bílém dresu Michal Mareš – 15,7 bodů na zápas a tímto výkonem se zařadil na 7.místo ligového pelotonu tohoto roku a je nejlepším českým střelcem letošního ročníku Mattoni NBL. Mareš je pro trenéra Scalabroniho druhým nejpotřebnějším hráčem s 28,8 minut na zápas.  Michal Mareš patří v pražské družině ke skupině devíti hráčů (ze 14) mladších třiadvaceti let, kam patří také čtvrtý nejvytíženější hráč soupisky USK Michal Šotnar (22,3 min/zápas). Pětici hráčů, kteří na palubovce tráví více než dvacet minut doplňuje Viktor Cvek.

 

Za nymburské hráče jsme před zápasem mluvili s Lukášem Palyzou.  

My k zápasu přistoupíme maximálně zodpovědně a právě po takové smolné prohře, jako ve středu, si budeme chtít spravit chuť. Uděláme všechno proto, aby zápas byl za naší strany povedený, abychom měli dobrý pocit z předvedené hry a překryli zklamání z eurocupového zápasu dekou dobrého výkonu. Je to důležité i proto, abychom se připravili na další špičkový mančaft jakým je Kazaň v neděli. Musíme ukázat, že v obraně šlapeme a že dokážeme dát lehké koše.

 

V našem nahuštěném programu můžeme vidět i jedno pozitivum. V rychlém sledu utkání se nemůžeme dlouho zabývat tím, co bylo. Krátce je pochopitelně třeba pojmenovat chyby, ale pak už se musíme soustředit na zápas následující. Pokud nastoupíme proti soupeři, aniž bych snižoval kvality jakéhokoliv našeho soupeře, papírově slabšímu, mělo by nám vítězství pomoci naladit se na lepší vlnu než ta, která po nepříjemně prohraném zápasu panuje. 

 
vloženo: 06.12.2013 07:16 / přečteno: 8726x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.