MVP ZA 15 MINUT

MVP ZA 15 MINUT

Tolik potřeboval Martin Kříž, aby nastřádal nejvíce bodů užitečnosti a stal se jedním z nejlepších střelců. Nejen jeho postřehy z utkání, ale i trenérů a dalších hráčů najdete v dalším článku. 

Kestutis Kemzura (trenér Nymburka)

Někteří naši hráči potřebovali odpočinek, takže jsme dali příležitost mladým hráčům, pro které to byla dobrá příležitost se ukázat. Předvedli jsme dnes dobrou práci v obraně, když jsme soupeře udrželi na padesáti bodech. Nemůžu být ale spokojený, protože jsme často neměli hru pod kontrolou a promarnili jsme některé dobré příležitosti ke skórování. Na druhou stranu výhra je výhra.


Kenneth Scalabroni (trenér USK Praha)

Nemyslím si, že to byl nějak atraktivní zápas. Nemá cenu se bavit, kdo vyhrál nebo prohrál. Vnímáme rozdíl mezi oběma týmy jako realitu. Nymburk se mohl kdykoliv v zápase spolehnout na svou obranu a to byl důvod jeho výhry. Jeho obrana byla zkrátka lepší než ta naše. Jejich fyzické pojetí hry nám nedalo moc příležitostí ke snadným košům ani k otevřeným střelám. Snažili jsme se být maximálně konkurenceschopní. Každý z našich hráčů dostal svou příležitost, ale nebylo pochyb, kdo je lepší tým.


Martin Kříž

Na palubovku se dostal možná dříve, než čekal, protože v průběhu třetí čtvrtiny nahradil zraněného jmenovce Martina Rančíka. Nakonec se stal Martin Kříž za necelých 15 minut nejlepším hráčem utkání a devíti body se zařadil do trojice nejlepších střelců zápasu.

Jsem rád, že jsem nějakou příležitost dostal. Asi se budu opakovat, snažil jsem se jí využít, jak nejlépe jsem mohl. Doufám, že se mi utkání povedlo a že budu zase dostávat prostor.

Jako poslední střídající hráč ses stal MVP zápasu…

Potěší to, ale zůstávám nohama na zemi (úsměv).

Utkání nemělo tak výrazný náboj. Čím to bylo?

Nymburk hraje takové množství zápasů, že není možné hrát všechny se stejnou intenzitou. Při třech zápasech týdně to je, myslím, omluvitelné. Navíc na lavičce zůstali klíčoví hráči, kteří v předchozích zápasech odehráli větší porce minut.

Čím jsme si vítězství zasloužili?

Na konci druhé čtvrtiny jsme přitlačili v obraně, vyšlo nám pár rychlých protiútoků a tím jsme se dostali do dvouciferného vedení. I ve třetí čtvrtině jsme pokračovali v rychlejším tempu, s větším tlakem na míč.


Aleš Chán

Je škoda, že nakonec byl rozdíl ve skóre tak vysoký. Ale udělali jsme několik začátečnických chyb, při kterých jsme dali Nymburku míč do ruky, a z toho se rekrutovaly lehké koše. Snažili jsme se celý zápas, aby i pro domácí mělo utkání nějaký význam a aby to nebylo o padesát. Myslím, že jsme zápas odehráli solidně, ale ne moc chytře.

Co by znamenalo „odehrát chytře“?
Používat chladnou hlavu. Když na náš domácí zatlačili, vyrobili jsme velké množství chyb místo toho, abychom využili backdoorových situací, více zahráli „hoď a běž“ a méně driblovali.

Takže s mínus dvaceti nejsi spokojen?

Kdyby měl být člověk spokojený s tím, že prohraje, měl by přestat hrát. Samozřejmě to můžu považovat za přijatelný rozdíl.

Každý hráč dal nějaký bod a nikdo nedal víc než devět bodů. To asi není tak častý jev?

Přesně tak, ani nevím, jestli jsem něco takového zažil. Byl jsem překvapený, jak si hráči jednoho i druhého týmu půjčili balón.

 
Pavel Houška

Bylo to trochu utrápené utkání. Místo toho, abychom ukázali na začátku, kdo je tady pánem, jsme zbytečnými ztrátami a přenecháním většího počtu doskočených míčů pod naším košem soupeři, zkomplikovali cestu k jednoduchému vítězství. Nedali jsme také hromadu šoupáků.

Čím to bylo, že jsme se ani zpod koše netrefili?

Bylo to dáno nedůrazem při zakončení. Možná jsme ještě zcela nevytěsnili porážku od Le Mans.

 
Tomáš Pomikálek

V zápasu jsme si rozložili si body i síly před důležitým utkáním proti Kazani. V úvodní části zápasu jsme moc neběhali, oni měli pár útočných doskoků a to byla příčina vyrovnaného začátku zápasu. I v dalším průběhu zápasu jsme soupeře nedokázali na několik minut dobře pokrýt a oni se dvěma trojkami dostali zpátky do kontaktu.

 
Petr Benda

Po dlouhém zranění se do soutěžního utkání poprvé v této sezoně zařadil náš kapitán týmu Petr Benda. Diváci ho odměnili potleskem už při nástupu na palubovku a také jeho první dva body do letošních statistiky odměnili upřímným potleskem.  (rozhovor s ním najdete už brzy na našich stránkách

Zápas nebyl ideální z útočného hlediska. Neproměňovali jsme jasné pozice, nedařila se střelba z dálky, přesto jsme od patnácté minuty udržovali rozdíl v bezpečné vzdálenosti nad deseti body. Obrana fungovala dobře a to je v takových zápasech, kdy se nedaří v útoku, nejdůležitější.  Padesát obdržených bodů od týmu s častou a solidní střelbou z perimetru je dobrá vizitka obrany.

Nezdálo se ti, že utkání mělo trochu přátelský charakter?

No, nebylo to žádné útočné představení (smích). Nevytvářeli jsme si dobré střelecké pozice. To ale pramenilo z pomalejšího přechodu na útočnou polovinu. Většinou to byla hra pět na pět. Asi to nebylo na koukání moc pěkné, ale někdy takové zápasy jsou a s ohledem na počet zápasů asi ještě do konce sezony nějaké budou
 
vloženo: 07.12.2013 14:26 / přečteno: 9270x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.