DNES NA MATTONKU

DNES NA MATTONKU

Nymburští basketbalisté necelých 24 hodin po přistání v Praze nastoupí dnes od 18 hodin proti nováčkovi Mattoni NBL týmu MMCITÉ Brno.

Brněnský klub se vítězstvím v posledním kole na palubovce Svitav odlepil z posledního místa tabulky, kam poslal Lions Jindřichův Hradec, přesto rozdíl ve rankingu je obrovský 120,4:71,6.

 

Trenér Nymburka Kestutis Kemzura má k dispozici třináct hráčů a před utkáním bude opět vybírat tucet, který bude připraven zasáhnout do zápasu. „Pravděpodobně dáme opět více času hráčům z lavičky,“ potvrdil trenér, co se dalo předpokládat. Jedním z hráčů, který pravděpodobně dostane příležitost nastoupit je Martin Kříž, který s týmem v Izraeli nebyl a připravoval se individuálně s Michalem Ježdíkem a také s týmem U19 Pavla Beneše. „Nevím, jak se trenér rozhodne, kdo bude mimo soupisku do zápasu. Uvidíme na dopoledním tréninku,“ přemítal Martin Kříž, kterého trenér využívá na pozici tři nebo čtyři. „Myslím si, že mohu hrát na obou pozicích stejně. Pokud proti mně stojí menší a rychlejší hráči, je to trochu složitější, ale vyšším křídlem jsem schopen si poradit,“ doplnil Kříž.

 

První utkání v Brně Nymburk vyhrál favorit 94:66, ale po prvním poločase byl stav 51:19, když ve druhé čtvrtině dali domácí pouze 7 bodů. „V první, zápase nás trochu trápil Cvetinović, který pak po zápase s námi odešel za lepším angažmá,“ vzpomněl Martin Kříž na nejlepšího střelce utkání s dvaceti body. Cvetinović však na 20 bodů potřeboval skoro 36 minut, Martinovi stačilo na 11 bodů 14 minut. Druhým nejlepším střelcem Brna byl zkušený Zachrla.

 

Brno získalo za Cvetinoviće náhradu v podobě Američana Geigera, který v počtu bodů na utkání je dokonce lepší než bývalý hráč. „Geiger se výborně uvedl v zápase s Děčínem, kdy nastřílel 42 bodů. Proto si na něho musíme dát pozor,“ varoval Kříž a dodal: „Hlavně nesmíme podcenit Brno jako tým a musíme hrát svoji hru po celých 40 minut.“

 

Před novou posilou varuje také trenér Kemzura. „Terrel Geiger je velmi kvalitní rozehrávač a nebezpečný je i vysoký pivot Daquise McClain,“ vybral kouč Nymburka klíčové hráče Brna. „Mají trochu jiný tým než v minulém zápase u nich, ale teď hrajeme doma a nezajímá nás nic jiného než vítězství,“ uzavřel trenér.

 

Utkají se týmy z protilehlých pólů ligové tabulky. Když proti Nymburku hrálo deváté USK, byl rozdíl 66 bodů. Dá se očekávat něco podobného i dnes? „V zápase proti USK se nám extrémně dařily trojky. Já osobně tipuji výsledem 110:58,“ řekl po krátkém přemýšlení Martin Kříž.

 

Utkání začíná ve Sportovním centru Nymburk v 18:00 hodin.  

 
vloženo: 10.01.2014 06:43 / přečteno: 9525x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.