V MNBL STÁLE NEPORAŽENI

V MNBL STÁLE NEPORAŽENI

Basketbalisté Nymburka si vezou z Jindřichova Hradce svou 14. výhru v letošní sezoně MNBL. Po výsledku 83:96 tak stále zůstávají na čele tabulky neporažení. BK Lions jim ale nasázeli pořádnou porci bodů, z ligových týmu zatím nejvíce v probíhajícím ročníku.

Střelecky explodoval především Brian Tracey, autor 37 bodů, který na palubovce strávil přes 35 minut. Především jeho zásluhou se Nymburk nedostal v zápase na víc, než na dvacetibodový rozdíl. Traceyho příspěvek mohl být ještě bohatší, nebýt osmi nepřesných střel z pole a tří neproměněných trestných hod.


Za první tým Nymburk poprvé nastoupil i sedmnáctiletý talent Matěj Svoboda. Trenér Kemzura mu dal k dispozici čas 5:59 a Matěj si do statistik zapsal jeden doskok a jednu asistenci. Ve svém prvním zápase za dospělé áčko nebodoval.


Nymburk měl v zápase šest dvouciferných střelců. Nejvíce bodů zaznamenal za necelých 15 minut hry Tre Simmons. Nasbíral jich 15. Tentokrát se nedařilo Dylanu Pagovi, který v posledních zápasech ukazoval téměř neomylnou ruku. V J. Hradci proměnil jedinou střelu ze sedmi a za tři body oproti svým zvyklostem vůbec nevystřelil.


Hosté byli lepší na doskoku. Lvi přeskákali v poměru 41:32. Devět doskoků si připsal Rašid Mahalbašič, který byl v této činnosti nejúspěšnějším hráčem zápasu. O tři méně měl na kontě Martin Kříž.


Další zápas sehraje Nymburk nedaleko ruského hlavního města. V Eurocupu se se ve středu utká s Chimki Moskevská oblast, které na své palubovce v neděli už podruhé v sezoně VTB ligy zdolalo největšího rivala CSKA Moskva těsně 90:87. Minulý týden Nymburk prohrál doma s Chimki až v prodloužení.


Další zápas Mattoni NBL čeká Nymburk poslední lednový den, kdy v pátek do Sportovního centra přijede Opava i s nymburským dlouholetým kapitánem Ladislavem Sokolovským.

 
vloženo: 26.01.2014 21:17 / přečteno: 9061x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.