PŘILÉTÁ SOKOL

PŘILÉTÁ SOKOL

V pátek pokračuje pro Nymburk patnáctým zápasem Mattoni NBL. Domácí Lvi začnou svůj třináctý a poslední lednový zápas jen osmačtyřicet hodin po utkání v Moskvě a soupeřem jim bude „Sokolova“ Opava.

Ano, je to tak. Do Nymburka míří jedna bývalá nymburská legenda, bývalý kapitán, Ladislav Sokolovský. Jediný aktivní hráč Mattoni NBL, který počet titulů nedokáže ukázat ani na prstech obou rukou. Má jich totiž na svém kontě jedenáct, z toho osm z Nymburka.

 

Láďa přišel v roce 2004 do Nymburka právě z Opavy, kde byl členem legendárních „Sedmi statečných“ a v polovině listopadu 2013 do Opavy odešel do basketbalového „důchodu“. Ovšem v této sezoně se z něho stal docela tvrdě pracující důchodce, který tráví na palubovce v průměru 29,5 minuty. Je třetím nejvytíženějším hráčem Opavy po Šiřinovi a Blažkovi.  „Svou přítomností hodně svému týmu pomáhá. Je otrkaný evropskými poháry, a pokud někam přijde takový hráč, tým to pozvedne a zvedne se i sebevědomí ostatním hráčům,“ říká o svém bývalém parťákovi jeho kapitánský následník Petr Benda.   

 

Pro Láďu Sokolovského to bude vlastně první zápas proti Nymburku. V minulé sezony odešel z Polabí až po prvním duelu Opava – Nymburk a do druhého, který se hrál v Poděbradech těsně po Novém roce 2013, nemohl nastoupit z důvodu zranění.  Opava se pak neprobojovala do skupiny A1 a s Nymburkem se nepotkala ani v play-off.

 

Letos je však Opava zcela jiným oříškem. Aktuálně čtvrtý tým tabulky (třetí tým Pardubic však má o 3 zápasy více) je letos příjemným překvapením ligy.  Současné umístění však Láďa nijak nepřeceňuje. „Naši aktuální pozici bych bral trochu s rezervou. Jsme jedni z mála, kteří s Nymburkem ještě nehráli. Týmy na třetím až pátém místě jsou vyrovnané. Povedl se nám začátek sezony a nálada v týmu je podstatně lepší než byla v loni, kdy se prohrávalo. Vzrostlo sebevědomí, kluci jsou sehraní. Pomohlo i malé doplnění kádru. Přišel Martin Gniadek – síla pod koš, která chyběla. Černohorec Djukanovič zase tvrdě bojuje v obraně, dává koše z rychlého protiútoku a slušně střílí za tři. Tihle dva, co doplnili kádr, bylo přesně to , co Čouda (trenér Czudek – pozn.)  chtěl,“ řekl o umístění svého týmu Láďa Sokolovský, který zároveň představil nejvýznamnější letní posily.

 

Připomeňme jen, že zápas začíná v pátek šest večer a věříme, že Láďa vás všechny rád uvidí v hledišti.  

 
vloženo: 29.01.2014 22:42 / přečteno: 8376x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.