JINÁ LIGA

JINÁ LIGA

poznamenal druhý nejlepší střelec Opavy Petr Dokoupil při hodnocení zápasu. Z pozápasových komentářů bylo cítit, že zápas dopadl tak, jak všichni aktéři před utkáním předpokládali. 

Kestutis Kemzura

Do zápasu jsme nevstoupili s tím, co jsme si před ním říkali. Hráli jsme špatně na obou stranách hřiště. Náš útok se pak zlepšil, ale v obraně jsme pořád nehráli to, co jsme chtěli. Když jsme pak přidali na agresivitě, tak jsme dokázali soupeři odskočit. Pořád jsme ale ztráceli dost míčů. Nejsem úplně spokojený s tím, jak do druhého poločasu zápasu vstoupila základní pětka. Neztratila sice náskok, ale nepřidala nic navíc. Proto přišli hráči z lavičky, kteří odvedli dobrou práci v obraně a nedovolili Opavě další snadné koše. 

 
Petr Czudek

Máme za sebou druhé utkání ve dvou dnech. Včera jsme smolně prohráli v Jindřichově Hradci, proto jsme dnes chtěli dostat do rotace více hráčů. Kluci, kteří nedostávají tolik šancí, si mohli zahrát proti super týmu, jako je Nymburk. Měli jsme velice dobrou první čtvrtinu, když se soupeř rozehříval. Kdyby nedal Ilievski tu trojku přes celé hřiště, mohli jsme prohrávat jen o dva body, což by bylo pro nás dobré vysvědčení. S nastávajícím časem začal hrát Nymburk velice agresivně v obraně a i když jsme se s nimi snažili běhat a bránit jim v rychlém protiútoku, byl jejich přechod na naši polovinu velice rychlý. Do hry se dostali ostatní hráči Nymburka, kteří přinesli energii a chuť, protože si chtějí vzít svoje minuty. Tím drželi vysoké tempo. Výsledek je takový, jaký je. Já ho beru. Nikdo se nezranil, což je pro nás asi největší vítězství v celém dvojutkání.

 
Petr Benda

Zápas jsme měli celou dobu pod kontrolou. V první čtvrtině bylo vidět, že soupeř má ještě síly a hostující trenér moc nestřídal. My jsme neměli tak velký náskok. Postupem času bylo na soupeři vidět, že včera večer hráli zápas v Jindřichově Hradci a že jim chybí regenerace. Od druhé čtvrtiny jsme začali běhat do rychlého protiútoku a tím se naše skóre zvětšovalo. Petr Czudek ve druhém poločase šetřil opory, nehráli Blažek, Šiřina, Sokolovský.  Je ale vidět, že umístění Opavy ve vrchní polovině tabulky je oprávněné. I když byl rozdíl ve skóre patnáct bodů, stále bojovali. Kdyby byli odpočatější, zápas by asi neskončil o třicet bodů.    

Kolik sil vám zápas ubral?

Předně trenér rozložil zátěž na všechny hráče. Kolik nám utkání ubere sil, záleží na tom, jak k utkání přistoupíme. Pokud špatně, nakonec nás to stojí sil hodně. V dnešním zápase jsme byli, až na pár momentů, koncentrovaní od začátku po celou dobu, a tak v konečném účtování jsme tolik energie nemuseli vydat.  

  
Vojta Hruban

Kromě několika slabších úseků jsme odehráli dobrý zápas. Dostali jsme pár „hloupých“ košů, za kterými stojí asi trochu povolená koncentrace. Dostali jsme 65 bodů, což tedy není žádná sláva. Přeci jen obrana ještě není úplně pevná.

Jak bys ohodnotil hru soupeře?

Opava hraje dobře, půjčují si balón a myslím, že se s nimi klidně můžeme potkat v play-off. Nebo taky už za týden v semifinále Českého poháru. 

Nedal jsi dneska ani bod. Nejsi z toho smutný?

Měl jsem jenom dvě střely, ale tři asistence a nějaký doskok, tak snad jsem týmu taky trochu pomohl. 

 
Petr Dokoupil

Je to vždycky svátek, hrát proti Nymburku. Pouze v takovém zápase se ukáže síla toho týmu – jak tady ukazuje ten plakát (ukazuje směrem k fanshopu), v Nymburce se hraje Jiná liga. Nymburk hraje tvrdý basket, a pokud se mu dokážeme vyrovnat, je také vyrovnaný zápas. Bohužel se nám to nepovedlo především ve druhé čtvrtině, kdy nám domácí utekli a bylo hotovo. 

Projevuje se tvrdost Nymburka více v útočné nebo obranné fázi?

Domácí hrají tvrdě na obou stranách hřiště, ale více to pocítíme při jejich obraně. Prostě na něco takového nejsme zvyklí. Jsou rychlí na nohách, při řešení pick and rollu si díky tomu člověk nevytvoří otevřenou pozici pro střelu. 

 
Jakub Šiřina

Říkám upřímně, my jsme si sem nepřijeli pro vítězství, protože v Nymburce se nevyhrává, ale přijeli jsme si zápas užít a pokusit se to domácím znepříjemnit. Nemyslím, že se máme za co stydět. Trenér dneska protočil kluky, co moc nehrají, a myslím, že se s tím poprali docela statečně. 

V čem je největší rozdíl mezi Nymburkem a jinými soupeři v Mattoni NBL?
Nymburk má dvanáct kvalitních hráčů. Trenér je schopen všechny na hřišti protočit a tím držet kvalitu utkání stále vysoko. Hrají rychle dopředu a my s užší rotací to máme těžké jak fyzicky tak psychicky.  
 
vloženo: 01.02.2014 09:49 / přečteno: 8864x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.