SYNDROM ŠPATNÉHO ZAČÁTKU

SYNDROM ŠPATNÉHO ZAČÁTKU

K zápase ve Svitavách se po něm rozpovídali také Pavel Houška s Vojtěchem Hrubanem. Oba se shodli na tom, že celý průběh ovlivnil nymburský špatný vstup do zápasu, který dal soupeři křídla.

Pavel Houška

Utkání jsme od začátku podcenili. Domácím jsme dali prostor a oni se chytili. Začali dávat těžké střely a my jsme dostali všichni do křeče a nedávali jsme ani z pod koše. Tak to bylo celý první poločas. Ve druhém jsme se snažili něco změnit, přitlačit, ale stále se nám nedařilo. Špatně jsme rotovali v obraně a v útoku jsme si špatně pouštěli balon.

Proč byl takový problém s jejich doskokem?

Jejich byl dobrý, náš bohužel špatný. Korespondovalo to ale také s tím, že oni dávali těžké střely, takže nebylo co doskakovat. Ale určitě jsme měli více chodit za balonem.

Vojtěch Hruban

Klasický syndrom špatného začátku. Nám se nepodařilo řekněme prvních čtyři pět minut. Měli jsme jenom dva body, nedali jsme dva šoupáky a ten tým proti nám se chytne a pak je s námi schopný hrát plichtu. Potom už je špatné soupeře přejet a odskočit mu, protože dává těžké střely, a když jim to padá takto celý zápas jako Svitavám, tak potom je těžké to zlomit a dostat se na svojí vlnu. Jejich hráči hráli uvolněně, spolu, půjčovali si balon a dávali trojky celý zápas. Nám to nešlo v útoku, kde jsme zabili strašných šoupáků a nemít dneska Lukáše Palyzu, tak to dopadlo asi špatně.

Jak nepříjemná byla svitavská herní agresivita?

Nebylo zas tak těžké se uvolnit, ale osobní souboje byly hodně důrazné. Přesto by to pro nás neměl být problém, protože hrajeme proti mnohem agresivnějším týmům. Jak říkal Houši, byli jsme v křeči. Přestože jsme se v obraně snažili jezdit, balon se často někam odrazil a dostali jsme spoustu trojek po kravinách. Dvacet vteřin jsme bránili a pak jsme dostali nějakou blbou trojku. Toho bylo strašně moc, a zatímco je to posouvalo nahoru, nás to sráželo dolu. Můžeme být vůbec rádi, že jsme to vítězství dneska ubojovali.
 
vloženo: 07.04.2014 22:21 / přečteno: 10123x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.