SEMIFINÁLE S OPAVOU UŽ VE STŘEDU

SEMIFINÁLE S OPAVOU UŽ VE STŘEDU

Ve středu od 18:00 rozehrají desetinásobní obhájci mistrovského titulu z Nymburka semifinále letošního play off. V domácím prostředí Sportovního centra přivítají Opavu, která se do elitní čtyřky probojovala po dramatické sérii s Děčínem.

Lídr domácí basketbalové scény tak měl o šest dní více času na odpočinek. Aby nevypadl ze zápasového rytmu, zpestřil si přípravu zápasem s Interem Bratislava. „Tak dlouhé volno je zrádné. Na jednu stranu jsme si odpočali, na druhou hrozí ztráta herního rytmu. Pro mě osobně je lepší jít rovnou z jedné série do druhé, ale je to tak, jak to je a nedá se to změnit,“ hodnotil nezvykle dlouhou pauzu Dylan Page. Nymburský power forward si aspoň pochvaloval, že měl více času na rodinu, kterou má v Česku s sebou.


Zápas s Interem sice Nymburk vyhrál, ale kouče Kestutise Kemzuru před semifinále opět varoval před nebezpečím ztráty soustředění. „Znovu se ukázalo, že i když máme zápas pod kontrolou, musíme vyhnout výpadkům. Všechno začíná u naší koncentrace, když ji nemáme, začnou se dít špatné věci,“ upozornil litevský trenér.


„S Opavou to bude mnohem složitější než s Ostravou ve čtvrtfinále. Má lepší tým, během sezony se hodně zlepšili, a i když se hodně nadřeli s Děčínem, zaslouží si hrát semifinále. Bude potřeba k zápasům série přistoupit s maximálním soustředěním. Nečekám to jednoduché,“ uvedl Kemzura.


Že Opava postoupí, si dobře tipl právě Dylan Page. „Je to dobrý tým, který hraje nepříjemně fyzicky. My se budeme ale více soustředit na náš výkon, protože když zahrajeme tak, jak umíme, měli bychom postoupit do finále,“ uvědomuje si výtečný střelec, který dal ve třetím čtvrtfinále s Ostravou šest trojek ze šesti během jedné čtvrtiny.


Dvaatřicetiletý rodák z amerického Wisconsinu už hraje v Evropě desátou sezonu. Play off si tak zahrál třeba ve Francii nebo Španělsku, kde byl zvyklý na vyrovnanější bitvy. „Tady je to trochu jiný svět. Přeci jen jinde byl to o dost větší boj,“ uznal Page, který však rozhodně nechce Opavu podceňovat.


„Tentokrát budeme muset hrát naplno celých 40 minut a nemít výpadky jako ve čtvrtfinále. Je potřeba se opřít o kvalitní defenzívu, která nám pomůže v pasážích, kdy se nám třeba nebude dařit střelecky. Musíme ukázat více charakteru, než v předchozí sérii,“ dodal Page.


Program semifinále: 1. zápas – 30. dubna, 18.00, Sportovní centrum Nymburk, 2. zápas – 3. května, 18.00, Hala Opava, 3. zápas – 7. května, 20.00, Sportovní centrum Nymburk.

 
vloženo: 28.04.2014 16:00 / přečteno: 7523x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.