JAK TREHO ZACHRÁNIL PAN ŘEDITEL

JAK TREHO ZACHRÁNIL PAN ŘEDITEL

Třetí v řadě navštívených škol se stalo Gymnázium Nymburk. Do budovy, která letos bude slavit 111 let, si se studenty přišli popovídat Vlado Ilievski a Dylan Page. Po obědě se pak za tým vrátili na SOŠ a SOU v Nymburce Jiří Welsch a Tre Simmons, aby i oni pobesedovali a pozvali studenty na finále. K jejich cti slouží, že obě besedy probíhaly v angličtině bez tlumočení.

Nejprve tedy Vlado Ilievski a Dylan Page opět s doprovodem Michala Hubálka z realizačního týmu během jedné vyučovací hodiny odpovídali na otázky studentů kvint a kvart nymburského „gymplu“. Nejvíce se studenti chtěli dozvědět o profesním životě hráčů.


Dále je zajímalo, jaké basketbalové idoly nymburští hráči mají, čeho by si přáli ve své basketbalové kariéře ještě dosáhnout a zdali mají již nějakou představu o práci, kterou budou vykonávat po ukončení profesionální basketbalové dráhy. Oba hráči velmi ochotně odpovídali na dotazy. Hodina utekla tak rychle, až byl školní zvonek, který oznamoval začátek přestávky, pro všechny překvapením.


Podobný scénář mělo i odpolední setkání. Hráči už podruhé navštívili SOŠ a SOU v Nymburce. O den dříve to byli Rašid Mahalbašič, Pavel Houška a Martin Kříž, kteří se byli podívat na odborném výcviku. Tentokrát Jirka Welsch a Tre Simmons přišli za studenty třetího ročníku oborů Ekonomika a podnikání a Elektrotechnika.


Studenti pokládali širokou škálu dotazů. Od podobných, jakým čelili už ráno Vlado s Dylanem, až po otázky směřující na Treho tetování. Tomu se jen s velkou námahou podařilo zůstat v triku, když jedna ze slečen studentek chtěla za každou cenu vidět i obrázky pod ním.


„Málem už jsem šel do půl těla, naštěstí přišel do třídy pan ředitel a zachránil mě,“ smál se Tre ihned po besedě. Slečně Kristýně se však musí přiznat, že svými dotazy celou debatu s basketbalisty táhla a svým nakažlivým entuziazmem k aktivitě strhávala i své spolužáky.


Mezi nimi byli možná i budoucí sportovní hvězdy. Ve třídě seděl i člen úspěšného týmu BCM U 19 Lukáš Stegbauer, nebo Lukáš Dědek, nadějný brankář fotbalové juniorky Mladé Boleslavi, který byl dokonce vyšší než téměř dvoumetrový Tre Simmons.


„Bylo to příjemné setkání. Dobré bylo, že to bylo v takové menší skupině a o to to bylo více osobní a pohodovější. Slečna a ještě jeden chlapec to svými dotazy zachraňovali, ostatní byli stydlivější, což se dá pochopit. Doufám, že se přijdou podívat na finále,“ přál si Jirka Welsch poté, co mezi studenty rozdal pár lístků. Ti si je za svou snahu určitě zasloužili.

 
vloženo: 15.05.2014 17:17 / přečteno: 8271x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.