RADEK NEČAS: NAPOVÍ PRVNÍ ZÁPAS

RADEK NEČAS: NAPOVÍ PRVNÍ ZÁPAS

Po Ladislavu Sokolovském v semifinále míří do Nymburka na finále další bývalá legenda nymburského basketbalu Radek „Šutys“ Nečas.

Pro Radka to bude jedenácté finále Mattoni NBL a bude v tomto ohledu nejzkušenějším hráčem na palubovce. První finále si zahrál ještě za Mlékárnu Kunín v sezoně 2001/02, druhou svou účast ve finále, už v Nymburce, korunoval ziskem zlaté medaile. Byla první pro Radka i pro Nymburk. V dalších letech získal s Nymburkem další sedm titulů Mistra ČR. Medailovou žeň přerušilo jen jeho dvouleté angažmá v Prostějově v letech 2005-2007 s jednou finálovou účastí. O tu druhou ho obral Nový Jičín v semifinále.

 

Radku, jak dlouho se v Prostějově oslavovali postup do finále?

Zatím nemáme důvod k oslavám – jsme jen ve finále. Pravda, splnili jsme si předsezonní cíl, ale teď se ještě těšíme na finále.

 

Zvyšuje vaši motivaci, že jste posledním týmem, který může pošpinit Nymburku zatím čistý průchod letošní NBL?

To je spíše otázka pro statistiky. My hledíme jen na to, že se hraje finále, že chceme být více než důstojným soupeřem a že chceme překvapit. Myslím, že hodně napoví už první zápas. Pro oba týmy to bude utkání po dlouhé pauze, což není ideální. Pokud budeme hrát ve finále, jako jsme hráli poslední dva zápasy, tak můžeme hodně kousat.

 
Kde budete nejkousavější?

Tak to vím naprosto přesně, ale neřeknu to. Jedině až po finále (smích). Oproti loňsku, letos jsme více mentálně připraveni, abychom vzdorovali. Myslím, že poslední zápasy hrajeme hodně soudržně a to chceme předvést i ve finále.

 

V Nymburce je mimo hru Rado Rančík, nejistý je i start Petra Bendy. Věříte si teď pod košem více?

Je to ztráta pro rotaci, ale místo Rada bude Houši. Nymburk bude mít stále k dispozici tři pivoty jako po celou sezonu a rotace tří pivotů je dostačující.

 
Takže se nic nemění?

Trochu mění. Rado byl bodový lídr týmu a teď to musí na sebe brát více jiní hráči. Z tohoto pohledu to je změna, ale pod košem Houši je adekvátní náhrada a popasuje se s tím.

 

V minulém roce hrál Prostějov v podobném počtu hráčů jako letos a jak vypadalo finále, to si všichni pamatují. Může dojít i letos k něčemu takovému?

Letos je situace jiná, vloni byli jen v osmi. Navíc Dušan Pandula chodil pouze za zápasy, netrénoval, sezonu dokončil jen silou vůle a hned šel na operaci kolena. Ruda Polášek vloni neměl moc minut, takže vlastně byli v šesti. Pro systém dvou zápasů ve dvou dnech, je to vražedný počet. Navíc ještě hráli na pět zápasů čtvrtfinále i semifinále a to je fakt hodně. Pokud se letos nic nezmění, budeme kompletní a konkurenceschopní.

 

Jaká je nálada v prostějovské šatně (otázka padla ve středu v 10:00)?

Ještě nevím, první trénink máme až dneska večer a začneme se basketbalově i mentálně připravovat na finále.

 

Je příprava na finále nebo vůbec na zápas play-off stejná jako na jiný ligový zápas?

I v play-off se jde zápas od zápasu, je to to samé jak v sezoně. Ve vlastním zápase je to jiné. V play-off může přijít slabší chvilka a každé zaváhání může nakopnout protivníka. To se pak jen těžko vrací do série.

 

Finále se po delší době hraje opět na tři vítězné zápasy. Mění se něco v taktice?

Jen to, že se musí jít naplno už do prvního duelu. Čas na nějakou změnu je minimálně o zápas kratší.

 

Těšíš se do Nymburka, že zase na zdi uvidíš svůj dres?

Postup do finále byl náš cíl, asi celou dobu bylo jasné, že pojedeme do Nymburka. Já osobně se vrátím rád. Potkám se s fanklubem, určitě prohodíme pár vět, ale nejedu na výlet, ale porazit Nymburk.

 

Vyrazíte až v den zápasu nebo o den dříve?

Nevím to jistě, ale předpokládám, že pojedeme až v den zápasu. Každý tým má svůj rituál a strašit na hotelu je možná více na škodu než k užitku. V české lize cestovat o den dříve není ideální, ale pochopitelně je to věcí každého týmu.

 
vloženo: 15.05.2014 21:16 / přečteno: 9288x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.