TĚŠÍME SE 14 DNŮ

TĚŠÍME SE 14 DNŮ

Na své sedmé finále se už těší nymburský nejzkušenější hráč Petr Benda. Může být takový hráč ještě nervózní a jsou vůbec na místě otázky, zda se s očekáváním dobře vyrovná?

"Já se teď srovnávám s celou sezonou, která pro mě není moc vydařená,“ nakousl svůj nejpalčivější problém posledního roku. Petr chyběl na úvod sezony a s drobnými zraněními laboroval i v letošním kalendářním roce. „Pokud nebudu mluvit jen za sebe, jako tým nemáme důvod být nervózní. Celou sezonou jsme prošli bez sebemenšího zaváhání a většinu utkání jsme měli plně pod kontrolou.“
 

Družstvo Prostějova neprošlo před sezonou žádnými velkými změnami, ovšem příchod Radka Nečase byl rozhodně krok vpřed. „Je to jeden z klíčových hráčů, ale není sám a nemůžeme se soustředit jen na jednoho hráče,“ nabádá Petr k ostražitosti a přidává i kladné aspekty Radkovy hry: „On je skvělý na obranné polovině a v útoku má výbornou přihrávku.“

 

Pro koho bude větší výhodou, že Radek Nečas strávil v Nymburce sedm sezon? „V konečném důsledku je to jedno. Víme o Radkovi všechno, ale to samé víme i o jeho spoluhráčích. To že Radek byl tak dlouho v Nymburce neznamená, že bychom ho znali lépe než jiné jeho spoluhráče,“ míní Petr Benda. „Spíše než jednoho hráče, musíme eliminovat hru celého družstva. Jsou výborní v rychlém přechodu do protiútoku, mají vyrovnané střelce z dálky a zlobí i na útočném doskoku,“ vyjmenoval Petr Benda silné stránky svého finálového soupeře.   

 

Ohlédnutí do historie letošní sezony říká, že nejvyrovnanější domácí zápas ze všech hrál Nymburk právě proti Prostějovu a zvítězil pouze o šest bodů. „V té době jsme měli náročnější program. Hráli jsme dva až tři zápasy v týdnu a nebyl čas se na každého soupeře tak dobře připravit. Teď před finále jsme měli času více než dost,“ narážel Petr Benda na čtrnáctidenní volno.

 

Dlouhé bezzápasové volno však může mít vliv na správnou provozní teplotu hráčů. „Správnou provozní teplotu bychom měli, kdybychom hráli dva zápasy týdně,“ usmíval se Petr Benda. „Trenér se snažil, aby tréninky byly výživné, ale herní rytmus se tím nahradit nedá. V minulém týdnu jsme si dokonce zahráli zápas mezi sebou,“ prozradil Petr způsob boje proti dlouhému volnu.  

 

Na otázku, zda se tedy po dlouhém období tréninků těší hráči na zápas, odpověděl nymburský pivot upřímně: „Těšíme se celých čtrnáct dnů … na konec sezony, který se blíží.“

 

Poslední otázka směřovala na to, zda je Petr Benda již připraven nastoupit. „Na doporučení lékaře jsem se ještě v minulém týdnu intenzivně věnoval individuální přípravě s Ričkou (Ricardas Reimaris), od pondělí se připravuji s týmem,“ prozradil Petr Benda svůj harmonogram přípravy.

 
 
vloženo: 21.05.2014 15:28 / přečteno: 7929x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.