NYMBURK MÁ VE FINÁLE PRVNÍ BOD

NYMBURK MÁ VE FINÁLE PRVNÍ BOD

Basketbalisté Nymburka vykročili za další obhajobou mistrovského titulu. V prvním zápase finále s Prostějovem vyhráli ve Sportovním centru 75:61 a vedou 1:0 na zápasy.

Před utkáním proběhl avizovaný slavnostní křest knihy Za zlatou oponou, která mapuje dosavadních 10 triumfů v Mattoni NBL za sebou. Na cestu za jedenáctým vyslal domácí kouč Kestutis Kemzura poslal do základní pětky Rašida Mahalbašiče, Dylana Page, Tomáše Pomikálka, Vojtěcha Hrubana a Vlada Ilievskiho.


Nymburk začal zápas s patrnou známkou nervozity a především nerozehranosti po dlouhé 14 denní pauze. Prostějov se ujal vedení 6:1. Od začátku se činil Radek Nečas a to nejen v obraně, ale i v útoku. Nymburk se začal činit až po několika minutách a srovnal na 12:12. Přesto se neuklidnil a první čtvrtinu prohrál 16:21.


Ve druhé části pětibodovou ztrátu opět rychle smazal, postaral se o Jiří Welsch. Prostějov hrál vyrovnaně také díky velké agresivitě, která šla občas za hranu. Jako v případě Kamila Švrdlíka, který při nájezdu do koše hrubě sestřelil na zem Tre Simmonse a dostal za to nesportovní chybu.


Ani druhá čtvrtina však nebylo tou částí, ve které Nymburk získal dostatečný náskok a potřebný klid. V poločase vedl jen o nic neřešící tři body a Prostějov stále cítil jeho krev. Až třetí čtvrtina přinesla zlomové momenty.


Jedním z nich byla sedmi bodová šňůra, po které domácí vedli o 13 bodů. Hráčům se začala vracet střelecká jistota. Padlo několik dlouhých střel, a s každou další byla znát rostoucí sebedůvěra Nymburka. Ubylo i ztrát, které naopak nabývaly počtu na straně Prostějova. Těmito prvky se zápas definitivně lámal na stranu favorita.


Potvrdila to i závěrečná část. V ní se přesto ještě bojující Prostějov dostal na rozdíl osmi bodů, ale Nymburk zareagoval další šňůrou a za pouhou minutu a půl odskočil znovu na 15. To odpor hostů v zápase zlomilo. Trojka Jaromíra Bohačíka přesto přinesla na konci Prostějovu přijatelnou ztrátu 14 bodů. Nymburk zvítězil v prvním finále 75:61 a v sobotu se přemístí k druhému zápasu série na palubovku soupeře.


Nejvíce bodů v zápase zaznamenali Tre Simmons a Dylan Page (14). Dobrý zápas odehrál i třináctibodový Rašid Mahalbašič, na kterém Prostějov spotřeboval hodně faulů a sil. Nymburský pivot si připsal 13 doskoků a měl tak double double.

 
vloženo: 21.05.2014 20:59 / přečteno: 7877x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.