KOUČ KEMZURA: JEŠTĚ NENÍ KONEC

KOUČ KEMZURA: JEŠTĚ NENÍ KONEC

Již jen dva dny zbývají do třetího finále Mattoni NBL. Ve středu Nymburk může a chce ukončit sezonu nejrychlejším možným způsobem. Jeho trenér Kestutis Kemzura vidí jako svůj hlavní úkol naladit tým tak, aby se to opravdu povedlo.

Ve všeobecném očekávání 11. titulu v řadě zdvíhá varovný prst. „Na úvod chci říct, že poslední krok je nejtěžší. Proč? Všichni si myslí, že je hotovo, že hrajeme doma, kde jsme ještě větší favorité, než venku, že všechno hraje pro nás. Jenže ještě není konec. Tohle musí naši hráči pochopit,“ říká před třetím finále.


„Navíc Prostějov přijede s tím, že už nemá co ztratit. K tomu my zkrátka ve finále zatím nehrajeme ideálně. Roli hraje nervozita i dlouhá přestávka před sérií. Všichni to chtějí ukončit nejkratším možným způsobem. Do toho soupeř se nám snaží klást co největší odpor, je hodně tvrdý. Proto musíme být stále maximálně soustředění a trpěliví. A dále se musíme soustředit na obranu a doskoky. Když budeme tohle všechno mít v hlavě a plnit to na palubovce, najdeme způsob, jak ten poslední zápas vyhrát,“ věří litevský kouč.


Kestutis Kemzura se také ještě vrátil ke druhému finále, které stejně jako to první nabídlo v prvním poločase boj Nymburka s odhodlaným soupeřem i sebou samým. „Jak jsme čekali, byl to těžký zápas. Všichni na obou stranách chápali důležitost druhého utkání. Prostějov začal tvrdě a intenzivně, my naopak stejně jako v prvním zápase špatně. Nebránili jsme, nechávali jsme jim útočné doskoky. Měli jsme problém dostat míč na naše podkošové hráče, museli jsme střílet z venku a netrefovali jsme se. Do toho jsem z hráčů cítil nervozitu, tak jsem si musel vzít nezvykle brzo time out, aby se zklidnili,“ popsal kouč úvod zápasu na Hané.


Pak jsme naši hru vylepšili a srovnali se soupeřem krok. Zlepšili jsme obranu, ale celkově jsme se v prvním poločase trápili s bráněním jejich pick and rollu a s doskoky. Kohout hrál velmi aktivně a často využíval toho, že jsme se nedrželi našeho plánu. Někteří naši hráči také ztráceli nervy, což se projevilo technickou chybou Dylana Page. Velmi brzo měl čtyři fauly a poslal sám sebe ze hry,“ pokračoval trenér.


„O přestávce jsme se ale uklidnili. Speciálně pětka, která odehrála většinu třetí čtvrtiny, odvedla skvělou práci hlavně v obraně. Prostějovu dovolila pouze osm bodů a šli jsme do trháku. Měli jsme doskoky, zastavovali jejich hráče a dávali dost lehkých košů. Tady jsme udělali zápas,“ hodnotil Kemzura.


„Ve čtvrté čtvrtině zkoušel Prostějov hrát v některých momentech zónu, ale zahráli jsme na ní dobře. Dali jsme nějaké střely a dokázali jsme udržet výsledek. Přesto bych byl radši, kdybychom dohráli zápas lépe. Ano, všichni už věděli, kdo vyhraje, ale mohli jsme si odpustit některé chyby a nedůslednosti. Nakonec bych chtěl poděkovat naším fanouškům, že jeli tak dlouhou cestu, aby nás podpořili. Zejména v den, kdy Češi hráli zápas v hokeji na MS,“ dodal kouč.

 
vloženo: 26.05.2014 17:45 / přečteno: 8210x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.