T. SIMMONS: TRÁVNÍK DOMA NESEKÁM

T. SIMMONS: TRÁVNÍK DOMA NESEKÁM

Tre Simmons je přesně ten typ hráče, jehož zápal pro hru se v play off vždycky posune na vyšší úroveň. Je to tak i letos, kdy s Nymburkem bojuje o svůj třetí titul z Mattoni NBL. A jakmile se mu zdá, že tým nemá dostatek energie, nebojí se ozvat a na palubovce jít příkladem. Prostě se mu nechce odjet domů bez trofeje.

„Já jsem vítězný typ. Vyhrál jsem ligu v Izraeli, Pohár EuroChallenge, Ruský pohár, dva tituly tady… Jsem vlastně docela úspěšný,“ smál se Tre.


Doma v Seattlu, odkud pochází, jsou tak zvyklí, že se po sezoně nevrací domů s prázdnou, že by snad musel celé léto za trest sekat před domem trávník, pokud by něco nevyhrál. No… zklamaní by asi byli, ale trávník nám stejně vždycky seká José. To já dělat nebudu,“ zase se při rozhovoru rozesmál.


„Samozřejmě, že nejvíc zklamaný bych byl já. Kolik příležitostí něco vyhrát člověk za kariéru má? Měl by pokaždé udělat maximum, aby vyhrál titul, když už je ta možnost,“ řekl Tre před třetím finále, tedy jen krok od cíle.


Tak se přesně stalo i před druhým finále s Prostějovem, když na předzápasovém rozcvičení hecoval ostatní: „Hrajeme play off, pojďme do toho.“ A když se první poločas týmu nepovedl, vzal za to sám a pomohl vybudovat rozhodující náskok. Ačkoliv může někdy na někoho působit laxně, často vás přesvědčí o opaku.


„Musím poděkovat spoluhráčům, že mi půjčovali balon a nechali mě dát ty body, které pomohly rozhodnout zápas. Když jsem dal tu první střelu na začátku třetí čtvrtiny, tak mě to nastartovalo. Byl to můj první proměněný jumper v zápase. Pak jsem dal dva layupy a začal se na palubovce cítit dobře,“ vrátil se Simmons ještě ke druhému zápasu, v němž však nepomohl jenom body.


„Minulý rok jsem se snažil zapracovat na své obraně a zlepšit se i v této činnosti, protože to považuju za důležité. Celkově zlepšilo moji hru. Samozřejmě mám pak lepší pocit, když takhle pomůžu týmu. Stejně tak to dělají i moji spoluhráči, takže co se týče obrany, nemůžu stát stranou a dívat se. Pokud chci být pro tým důležitým hráčem, musím to dokazovat na obou stranách palubovky,“ uvedl Tre, který ve středu opět udělá maximum pro ukončení sezony. „Je to tak, chci to vyhrát a jet domů za rodinou.“

 
vloženo: 27.05.2014 19:32 / přečteno: 9033x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.