VLADO: CHYBY NECHCEME OPAKOVAT

VLADO: CHYBY NECHCEME OPAKOVAT

Oba dosavadní zápasy finále měly podobný scénář. Podle makedonského rozehrávače Vlada Ilievskiho je ve středu konečně potřeba se vyvarovat špatného prvního poločasu a dát do zápasu 100 procent už od začátku.

„V obou případech jsme hráli velmi špatnou obranu a nekontrolovali jsme doskok. Tyhle dvě věci jsme do druhého poločasu pokaždé zlepšili a skóre se začalo vyvíjet pro nás pozitivně. Doufám, že už naše chyby z prvního a druhého zápasu znovu nezopakujeme,“ uvedl Vlado před třetím zápasem finálové série s Prostějovem.


„Všechno je to o našem soustředění a motivaci. Musíme být neustále maximálně pozorní a neztrácet koncentraci, jak se nám so stalo v prvních dvou čtvrtinách obou finálových zápasů,“ doplnil a zároveň přiznal kredit soupeři. „Prostějov je velmi dobrý tým a i bez Radka Nečase ukázal velké srdce. Bojují až do konce a za to jim patří dík.“


První rozehrávač Nymburka už se po nemoci rozehrál, ale svými výkony se zaobírat nechce. „Osobně už se cítím dobře, ale nechci mluvit o sobě. Týmový pohled na věc je pro mě důležitější. Když na palubovce čtyři hráči makají a jeden ne, všechno jde dolů. Pokud něčemu nedáváte 100 procent jako tým, nemůžete ve sportu nic vyhrát. 100 procent výkonu každého jednotlivce dělá 100 procent výkonu týmu,“ řekl známou pravdu.


Ilievski je ve své zemi jeden z nejpopulárnějších sportovců. S Nymburkem úročí na čtvrtý mistrovský titul ve čtvrté zemi, čímž by se zapsal do makedonské sportovní historie. „Když jsme takhle blízko zisku nějaké trofeje, je to dobrý pocit, ale pojďme to nejdřív vyhrát, pak se o tom můžeme bavit,“ řekl s úsměvem.


Připustil však, že doma jeho výkony sledují. „Myslím, že ano. Nedávno jsem v Makedonii viděl přeložený rozhovor se mnou, takže zápasy Nymburka i mé působení v něm doma sledují. Je hezké vědět, že krajané doma vědí, jak se mi tu daří. My sportovci jsme vlastně vyslanci naší země, takže se ji snažím dělat reklamu, jak nejlépe umím,“ dodal Vlado, který si už ve středu může udělat čtvrtý zářez na pažbě.

 
vloženo: 27.05.2014 20:59 / přečteno: 8789x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.