VÝHRA VE SVITAVÁCH

VÝHRA VE SVITAVÁCH

I po druhém zápase domácí soutěže zůstal Nymburk neporažený. Ve Svitavách vyhrál 92:75, ale domácí Tuři favoritovi dlouho vzdorovali. A to hlavně zásluhou Coryho Abercrombieho a našeho bývalého hráče Stanislava Votroubka. Oba podkošoví hráči nám nasázeli dohromady 47 bodů.

Kouč Kestutis Kemzura přijel do Svitav s velmi osekanou sestavou pouze deseti hráčů. Na zápas s Tury dostali volno Jiří Welsch, Petr Benda, Rado Rančík i Tre Simmons. Ti po náročném programu posledních dní a týdnů určitě uvítali, že mají volný pátek. Na soupisce byl sice darius Washington, ale na palubovku se také nedostal.


Trenér tak ve Svitavách splnil, co před sezonou avizoval, tedy že domácí soutěž odehrají především méně vytěžovaní hráči v evropských soutěžích. Odpovídala tomu i základní pětka Raivio, Hruban, Pomikálek, Kříž, Stutz.


Na Turech bylo vidět, že do sezony vstoupili skvěle. Doma porazili Brno, Ostravu i Prostějov a Pardubice tu musely zachraňovat výhru až v prodloužení. Jednu výhru si Svitavy připsali v Jindřichově Hradci, a proto měly před zápasem s Nymburkem druhou nejlepší bilanci v lize. A sebevědomí a energii přenesli do pátečního zápasu, byť to byl jejich třetí v pěti dnech.


Tahouny domácích byla dvojice pivotů Cory Abercrombie (28 bodů, 13 doskoků) a Stanislav Votroubek (19 bodů), kteří zaměstnávali nymburskou obranu nejvíce. Abercombie řádil především v první půli, kdy nasázel 19 bodů a posbíral mnoho faulů (TH 14/12). Hlavně proto vedl Nymburk v poločase jen o 8 bodů.


Po přestávce už se nejlepší hráč zápasu tolik neprosazoval, naopak Nymburk těžil z toho, že měl na soupisce více hráčů schopných bodovat. Přes desetibodovou hranici se jich dostalo pět. Přes 20 bodů se mohl dostat Martin Kříž, jenže to by musel proměnit víc, než jen jednu šestku ze sedmi. Posbíral ale výborných 12 doskoků, z toho 7 na útočné polovině a i Nymburk měl díky němu po zápase hráče s double double. Nejlepším střelcem na nymburské straně byl centr Garrett Stutz s 18 body.


Nymburk si vyhrál zápas především na doskoku a ve vymezeném území, odkud dal 52 bodů. Pohlídal si také rychlý protiútok Svitav. K tomu měl jen sedm ztrát. Horší byla střelba trojek a trestných hodů, kde byl Nymburk v pátek pouze padesátiprocentní.

 
vloženo: 17.10.2014 22:37 / přečteno: 8364x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.