LVI SE LVY

LVI SE LVY

Kdyby se v tento okamžik hrálo play-off Kooperativa NBL byl by zítřejší soupeř nymburských Lvů jejich soupeřem i v prvním kole vyřazovacích bojů. Do Nymburka přijedou aktuálně osmí Lvi z Jindřichova Hradce.

Podívat se na Lions z „Historického města roku 2007“, jak se město u rybníka Vajgaru právem pyšní je pro fanouška zajímavé hned z několika důvodů. Předně je jejich hlavním trenérem Karel Forejt, muž původem z Kutné Hory, který v roce 2000 působil v Nymburce jako hráč a zároveň jako asistent trenéra Benáčka. Ve funkci asistenta trenéra zůstal Karel Forejt až do konce roku 2006 a jako jeden z mála má kompletní sadu medailí z Mattoni NBL. Bronzovou z roku 2002, stříbrnou z roku 2003 a tři zlaté z let 2004 až 2006. Po příchodu izraelské dvojice odešel BK Sadská do pozice hlavního trenéra a pak na část sezony do Poděbrad. Od roku 2009 zakotvil v Jindřichově Hradci, kde dostal místní klub z první ligy do nejvyšší české soutěže.

 

Druhým důvodem, proč se podívat na utkání Nymburka a Jindřichova Hradce je fakt, že diváci budou mít možnost vidět prvního a třetího nejproduktivnějšího hráče Kooperativa NBL. Oba jsou jihočeští Lvi. Nejlepším střelcem s průměrem 18,66 bodů na zápas je Donald Lee Robinson, o necelý koš horší je Autrey Lamb, který ze třiceti zápasů vytěžil v průměru 17,77 bodů. Dohromady tito dva borci nastříleli 1130 bodů, což jsou více než dvě pětiny všech bodů, které Jindřichův Hradec v letošní sezoně nastřílel. Možná i díky těmto dvěma hráčům patří Lions v absolutním počtu nastřílených bodů třetí místo. V průměru na jedno utkání by díky vysoké produktivitě Nymburka ale z menšího počtu zápasu, klesli o místo dolů.

 

Co však hráče Lions trápí je obrana. Ani jeden tým nemá horší bilanci v počtu obdržených bodů a to ani v absolutním čísle ani v průměru na jedno utkání. Jindřichův Hradec dostává v průměru skoro 87 bodů na zápas. „Naše obrana je problém, se kterým se potýkáme od začátku sezony,“ chtě nechtě musel přiznat trenér Forejt. Nadprůměrných výsledků však dosahuje Jindřichův Hradec v doskocích, kde mu patří 4.místo mezi tuctem ligových týmů a v porovnání útočných doskoků je Lions dokonce na prvním místě. „Musíme si pohlídat jejich útočný doskok, protože v této činnosti jsou silní už několik let po sobě,“ poznamenal k týmu soupeře asistent trenéra Kemzury Luboš Růžička.  

 

Zveme vás tedy na zápas do nymburského Sportovního centra v úterý 17.února od 18:00 hodin. 

 
vloženo: 16.02.2015 21:30 / přečteno: 9844x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.