NYMBURK V LIZE OPĚT NEZAVÁHAL

NYMBURK V LIZE OPĚT NEZAVÁHAL

V 15. kole Kooperativa NBL si basketbalisté Nymburka poradili ve Sportovním centru s osmým týmem soutěže. Jindřichův Hradec porazili 90:67.

Hned po úvodním rozskoku připomněl Donald Lee Robinson, kdo že je aktuálně nejlepším střelcem ligy. Ihned kontroval z pod koše Tomáš Pomikálek a Derek Raivio přidal první trojku i na straně Nymburka. Od začátku dělal velké problémy hostující obraně Garrett Stutz, který do prvního střídání stihl 10 bodů. Výborně se rozjel Luboš Bartoň, který sice v první čtvrtině nebodoval, ale zapsal pět asistencí a čtyři doskoky. Jeho dva pasy přes celé hřiště a jedna zadovka na smečujícího Vojtu Hrubana byly oku lahodící.


Ještě do konce první čtvrtiny protočil kouč Kemzura kromě Thea Dlugoše celou lavičku. S tím, jak se Nymburk snadno prosazoval v útoku, ubývalo zároveň nasazení v obraně, a tak bylo po první části výsledkem poměrně divoké skóre 31:21.


Pro druhou čtvrtinu Nymburk nepolevil v útoku, ale zintenzivnil obranu. Diváci ve Sportovním centru tleskali vydařeným akcím domácích. Derek Raivio s Chrisem Burnsem spolu možná o víkendu koukali na all-star game NBA, protože předvedli ukázkový alley-oop. Dunkem ostatně končilo hodně akcí domácích a opět byl autorem několika z nich Tomáš Pomikálek.


S poločasovým klaksonem ale zápas s nádechem exhibice skončil. Jasně vypovídající je rozdíl ve skóre obou poločasů. Ten první skončil 60:37, druhý 30:30. Nymburk zřejmě pod vlivem vysokého vedení ztratil koncentraci, navíc soupeř hrál po přestávce zejména v obraně s maximálním nasazením. Třetí čtvrtinu domácí o čtyři body prohráli, ale stále tu bylo po 30 minutách vedení o 19 bodů.


Poslední část dostávali šanci především oba mladíci Matěj Svoboda a Theodorem Dlugošem. Matěj v zápase navázal na výkon s Kolínem a znovu byl velmi přesný z perimetru. Tentokrát měl úspěšnost trojek 80% (5/4).


Jihočeši se ale začali dotahovat. Po trojce Autreye a dlouhé dvojce Hanuše to bylo už jen o 13 bodů. Kestutis Kemzura neotálel s time outem a po něm už jeho tým další přiblížení Jindřichova Hradce nedovolil.

 
vloženo: 17.02.2015 20:14 / přečteno: 9413x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.