VTB LIGA: DVA KLÍČOVÉ ZÁPASY

VTB LIGA: DVA KLÍČOVÉ ZÁPASY

Basketbalový Nymburk čekají v tomto týdnu dva důležité domácí zápasy ve VTB lize. Jedině v případě dvou vítězství může český zástupce v jedné z nejkvalitnějších lig Evropy dál myslet na postup do play off. Tým litevského kouče Kestutise Kemzury nastoupí ve čtvrtek ve Sportovním centru nejprve proti ruské Samaře a poté se v neděli na stejném místě utká s finským týmem Bisons Loimaa.

Nymburk po poslední výhře nad Minskem, posledním týmem tabulky, opět trochu posílil své postupové akcie. Na osmé místo, které jako poslední dostane vstupenku do vyřazovacích bojů, chybí Polabanům jen dvě vítězství. Aby ztrátu nabranou v první polovině základní části dohnali, potřebují teď porážet týmy, se kterými o play off bojují. A to především doma.


Rudá křídla ze Samary i Bizoni z Loimaa jsou nad Nymburkem o jednu, resp. od dvě příčky v tabulce. Následující dva zápasy jsou tedy přesně ty, ve kterých se bude lámat chleba. Záležet může i na vzájemném skóre. Na podzim prohrál Nymburk v Samaře o 11 bodů. Ve Finsku naopak o osm vyhrál.


„Není potřeba nějak zvlášť zdůrazňovat, jak důležité zápasy to jsou. V případě neúspěchu už bude velmi těžké ztrátu na play off dohnat. Potřebujeme dvě vítězství, k tomu není co dodat,“ řekl před klíčovým domácím dvojbojem trenér Kemzura.


„Se Samarou jsme v prvním zápase u nich nepříjemně prohráli. Teď k nám přijíždějí po dvou prohrách. Naopak ve Finsku jsme vyhráli, ale Bisons teď mají šňůru tří důležitých vítězství. Je vidět, že každý tým si v sezoně prochází různými fázemi stejně jako my. Obě odvety tak budou úplně o ničem jiném než první zápasy. A je jen dobře, že je budeme hrát doma. Když tuhle výhodu využijeme, může to být ještě hodně zajímavé,“ podotkl Kemzura.


Zápas se Samarou je na programu ve čtvrtek v 18.00. V neděli se s Bisons začíná v nymburském Sportovním centru už o dvě hodiny dříve. Obě utkání vysílá přímým přenosem stanice Sport 5.

 
vloženo: 18.02.2015 16:35 / přečteno: 8597x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.