OSTRAVA NA TRIPU

OSTRAVA NA TRIPU

Také ostravští hráči si zkusí, jak se hrají dva zápasy při jedné cestě. Při polabském tripu odehráli ve středu utkání v Kolíně a ve čtvrtek poodjedou kousek po Labi do Nymburka k dalšímu zápasu.

Utkání s Kolínem bylo určitě pro Ostravu, ale i pro Kolín důležitější než zápas s Nymburkem, a tak trenér Medvecký zapojil u Medvědů v Kolíně jen sedm hráčů, když tři dokonce odehráli více než 30 minut. Ani to jim však nebylo nic platné, prohráli o 14 bodů 84:70. 

Do zápasu proti Ostravě bude po odchodu Lukáše Palyzy bude asi nejvíce motivován Matěj Svoboda, který stejně jako Lukáš z Ostravy do Nymburka přišel. Ostravský trenér staví i v letošní sezoně na hře cizinecké kolonie. Na soupisce má čtyři Američany a také Čechokanaďana Coreyho Muirheada, který české občanství získal vloni v létě. Corey dokonce měl zasáhnout do kvalifikačních bojů a s národním týmem trénoval, ale časově se získání českého pasu nestihlo před uzavřením soupisky. 

S týmem Ostravy zatím Nymburk odehrál 46 zápasů, z toho 24 na palubovce haly Sportovního centra nebo ZŠ Komenského. Družstvo Ostravy v Nymburce ještě ani jednou nevyhrálo. Celkové skóre domácích zápasů je 2188:1538, tedy průměrně domácí vyhráli o 27 bodů. Rekordní výhru si Nymburk připsal 18.11.2009, kdy vyhrál 129:61, tedy o 68 bodů. Je to druhé nejvyšší vítězství Nymburka v nejvyšší české soutěži. O dva body větším rozdílem prohrálo v Nymburce Ústí nad Labem o rok a půl dříve. 

Ve venkovních zápasech je Ostrava přeci jen úspěšnější. Z dvaadvaceti zápasů vyhrála čtyři, přičemž ten poslední v roce 2007. Stalo se tak ve čtvrtfinále a ostravští hráči připravili nymburským horké chvilky. Hrálo se totiž poprvé a také naposledy čtvrtfinále na dva vítězné zápasy a navíc ještě systémem 1-2. Začínalo se v Ostravě, tedy na palubovce osmého a nadšeně hrající domácí Nymburk pořádně zaskočili. I ve druhém zápase, byť ho favorit vyhrál, nebylo utkání jednoznačné. Od té doby, celkem skoro osm let Ostrava nevyhrála. 

Utkání ve Sportovním centru začíná ve čtvrtek v 18:00 hodin. 

 
vloženo: 25.02.2015 20:29 / přečteno: 9066x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.