LOIMAA SI VEZE DOMŮ VÝHRU

LOIMAA SI VEZE DOMŮ VÝHRU

Basketbalisté Nymburka si hodně zkomplikovali stíhací jízdu za postupem do play off VTB ligy, když v neděli ve Sportovním centru nezopakovali čtvrteční výhru nad Samarou. Finskému týmu Bisons Loimaa podlehli těsně 70:74.

Nymburk se musel v zápase obejít bez zraněného Chestera Simmonse. Přesto měl úvod zápasu mnohem lepší než posledně se Samarou. Základní pětka Darius Washington, Jiří Welsch, Vojtěch Hruban, Christian Burns a Betr Benda rozjela utkání kolektivně a odhodlaně a bylo z toho sedmibodové vedení po třech a půl minutách. Šestibodový náskok 24:18 svítil na tabuli po první čtvrtině.


Po trojce Luboše Bartoně ve druhé čtvrtině se zdálo, že Nymburk iniciativu v zápase nepustí. Vedl 27:18. Jenže právě od tohoto momentu začal pozvolný návrat Bisons do zápasu. Houževnatá a rychle se přeskupující obrana dělala domácím stále větší problémy. Protiútoky Bizonů byly stále častější a smrtelnější. Loimaa si ale uměla poradit, i když Nymburk její rychlý protiútok zabrzdil v postupný. Po trojce Johnsona vedla už 36:40.


Produktivní Darius Washington si navíc rychle za sebou udělal druhý a třetí faul a šel střídat. I přes nesportovní chybu Garretta Stutze se však Nymburku do poločasu podařilo udržet se pouze o nic neřešící dva body za Bisons. O přestávce byl stav 40:42.


I ve třetí čtvrtině pokračovaly Nymburské problémy v útoku. Za devět minut této části dal pouze sedm bodů. Nadále se nedařila hlavně střelba za tři body, kde domácí stříleli se 17 % daleko za svou průměrnou sezónní úspěšností. Pod 50 % byla i střelba za dva body. Nymburk ale dobře bránil. Třetí část skončila 12:13 a do poslední periody šel s tříbodovou ztrátou.


Ta byla rychle smazána a Nymburk si vzal po delší době vedení zpět. Ještě větší energii se do svého týmu snažil napumpovat obvykle nesmečující Petr Benda, který tentokrát v rychlém protiútoku nekompromisně zarazil míč do obroučky. Efektivní zakončení ale bylo to nejrozumnější, protože od vracejícího se hráče hrozil blok.


Nymburk se na Bizony dotáhl i v počtu doskoků a asistencí, ale v úspěšnosti střelby stále zaostával. Na své body spotřebovával hodně pokusů a rychlé návraty do obrany ho stály hodně sil. V útoku byl navíc čím dál statičtější a v posledních minutách spoléhal hlavně na Dariuse Washingtona. Ten se v rozhodujících momentech dvakrát odhodlal k těžkým trojkám, které mu nepadly. Naopak trojka Ahonena na 64:68 a následná střela Hummera na 65:70 měly rozdílový charakter. Hosté v závěru při šestkách důležitou výhru uhlídali.


Statistiky zápasu najdete ZDE.

 
vloženo: 22.02.2015 20:02 / přečteno: 8414x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.