VÁLEČNÍCI VE ČTVRTEK V PRAZE

VÁLEČNÍCI VE ČTVRTEK V PRAZE

Ve čtvrtek 12. března čeká nymburské basketbalisty aktuálně druhý tým Kooperativa NBL BK Děčín. S Válečníky se však utkáme v hale Královka v Praze.

Tým Děčína, který tak jako v posledních letech sází především na české hráče, se vyznačuje velice nekompromisní hrou a tvrdou obranou na hranici faulů. O své zkušenosti by se mohl podělit Radek Nečas, který v pondělním zápase Děčín – Prostějov schytal pod košem od Jakuba Houšky úder do hlavy a následným krvácením. Píšťalka rozhodčích však zůstala němá.

 

Přestože tvrdá hra nymburskému týmu tolik nevyhovuje, dokázal Děčín na venkovní palubovce v Nymburce zvítězit za 15 let pouze jednou a to v úplně prvním utkání v NBL, které Nymburk sehrál v září roku 2000. Od té doby přišlo 29 vítězství Nymburka v řadě. Celkové skóre domácích zápasů je 2688:2042 a pouze jedno utkání neskončilo v základní hrací době, ale až po prvním prodloužení. Byl to zápas v semifinále sezony 2010/11 a skončil hubeným rozdílem tří bodů 66:63.

 

V domácích zápasech s Děčínem viděli diváci nejvíce bodů v sezoně 2002/03, kdy zápas základní části skončil po 40 minutách skóre 122:84. Je to jeden z pěti trojciferných vítězství Nymburka nad Děčínem v domácích utkáních. Naopak nejhubenější výsledek zaznamenali fanoušci v nadstavbové skupině A1 sezony 2011/12, když zápas skončil poměrem 73:28 a to poslední a jediný koš čtvrté čtvrtiny hráčů Děčína dal Bejček po zoufalém pokusu 4 vteřiny před koncem utkání. Trenér Budínský řekl tenkrát po zápase:  „Kombinace vynikající agresivní obrany domácích a naší sterility vyústila v takový rozdíl. Nymburk hrál od začátku naplno v nejsilnější sestavě, kterou mohl nasadit, nepolevoval a my jsme se utápěli v marnosti střel a marnosti pokusů. Nepamatuji takové fiasko, takovou demolici…“ Sto jedna bodů je nejmenším počtem bodů v zápase od roku 2000 v NBL. Stejný počet bodů viděli diváci ještě jednou a to v zápase Děčín : Basketball Brno (3.11.2010), když se konečné skóre zastavilo na 58:43.

 

Zajímavé jsou také počty bodů, které dal Děčín v jednotlivých čtvrtinách při svých venkovních zápasech v Nymburce. V prvních čtvrtinách to bylo 506 bodů, ve druhých i třetích shodně 505 bodů a v posledních čtvrtinách dal Děčín dohromady 519 bodů.  

 

Ve čtvrtečním zápase je Nymburk favoritem byť se hraje v hale, kde mají Lvi odehráno pouze jedno utkání proti USK Praha na konci loňského kalendářního roku. Na zápas, který začíná v 18:00 hodin, se můžete dopravit individuálně nebo využít autobus, který má odjezd v 16:00 hodin z náměstí. Přihlášky jako obvykle v prodejně EXICO, Palackého ulice Nymburk.

 
 
 
 
 
vloženo: 10.03.2015 22:54 / přečteno: 8716x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.