ZÁKLADNÍ ČÁST KNBL V ČÍSLECH

ZÁKLADNÍ ČÁST KNBL V ČÍSLECH

O základní části letošního ročníku Kooperativa NBL se od soboty už mluví jen v minulém čase. Podívejte se s námi na některá zajímavá čísla.

Nymburk v základní část našel jediného přemožitele a to tým Prostějova, kterému podlehl na jeho palubovce ve druhém prodloužení 101:111, i tak prošel do čtvrtfinále s přehledem z prvního místa. Čtvrtfinálový soupeř přijede z Jindřichova Hradce, který naději na sedmé místo, a tedy hrát proti jinému soupeři než Nymburk, ztratil v posledním kole, když prohrál s Pardubicemi a naopak Ostrava vyhrála utkání s Opavou.

 

Svou účast ve vyřazovacích soubojích si jindřichohradečtí zasloužili paradoxně především svými výkony na venkovních palubovkách. Dokázali z nich přivézt sedm vítězství a tato bilance je řadí na šesté místo, pokud bychom sestavili tabulku jen z venkovních zápasů. Lions má jen o jednu výhru méně než pátá Opava. Proč je tedy Hradec až na osmém místě? Nedařilo se mu v domácích zápasech. Společně s posledním Brnem dokázal zvítězit pouze desetkrát z jedenadvaceti zápasů a má dokonce zápornou bilanci ve skóre a to kladnou bilanci má dokonce i jedenácté USK Praha.




V letošním ročníku KNBL domácí týmy vyhrály 165 zápasů, hostující 77. Týmy nastřílely dohromady 38 342 bodů, což při 242 zápasech dává průměr 158,5 bodů na jedno utkání. Pro srovnání v loňském roce to bylo jen o necelý půlbod na zápas více a v sezoně 2012/13 se činili střelci ještě více, když dali 161,14 bodů na zápas. V sezoně 2011/12, kdy se před play-off hrály ještě nadstavbové skupiny, to bylo ale jen 153,94 bodů na zápas.

 

Z celkových 242 utkání viděli diváci ve dvaceti pěti případech více než sto bodů, ve třech z nich bylo trojciferné dokonce obě skóre. Nejvíce bodů v normální hrací době padlo při utkání Prostějov – Jindřichův Hradec 5.října a to 210 (117:93). Vůbec nejvíce bodů viděli diváci v Jindřichově Hradci, kdy Lions podlehli Ostravě v prodloužení 106:108. Na opačném pólu jsou dvě utkání, kdy dali hosté jen 48 bodů. Do sto deseti, jako bodově nejchudšího zápasu, přidal 62 bodů Prostějov v utkání s Opavou. Druhý bodově nejchudším utkáním byl duel Nymburk – USK Praha (hráno na Královce 30.12.), které skončilo poměrem 68:48. Osmačtyřicet bodů byl také nejhubenější nástřel hostujícího týmu. Na domácí palubovce se nejméně činilo USK a Sluneta. V obou případech jim soupeřem byl Nymburk a v obou zápasech dali domácí jen 55 bodů.   

 

Zajímavé je sledovat i nejjednoznačnější zápasy podle bodového rozdílu. O třicet a více skončilo 10 zápasů s osmi vítězstvími domácích týmů. Venku takovým rozdílem dokázal zvítězit jen Nymburk a to dvakrát na severu Čech - v Děčíně o 32 a Ústí o 30. Na druhém pólu nejtěsnějších zápasů, které skončily rozdílem jeden nebo dva body, je to o mnoho zajímavější. Jediný bod rozhodoval v devíti případech, z toho osmkrát vyhráli domácí. Dva body rozhodovaly v deseti zápasech, ale to už osmkrát vyhráli hosté. 

 

Celkově se hrálo 11 zápasů, kdy nebylo jméno vítěze známo po 40 minutách. Pouze v zápase Nymburka v Prostějově nestačilo na určení vítěze ani 45 minut. V nastaveném čase byli vítězní hosté šestkrát, pětkrát zápas pro sebe urvali hosté. Nastavený čas skončil souhrnným poměrem 152:126.

 
Bodově nejproduktivnější bývaly první čtvrtiny. Oba soupeři se v nich poskládali na 9 709 bodů, ve druhých dali 9 466 bodů, ve třetích nejméně 9 308 bodů a ve čtvrtých to bylo 9 581 bodů.  Nejméně bodů za čtvrtinu nastřílelo Ústí v Brně a to dva ve třetím hracím období, přičemž v tomto zápase skončila první desetiminutovka 19:22, druhá 22:20, třetí 14:2 a čtvrtá 21:29. Čtyři body za čtvrtinu, také ve třetí, dal Jindřichův Hradec v Ostravě. Tomu však i tak bídná střelba v jedné čtvrtině vítězství nevzala (výsledky čtvrtin: 17:21, 18:19, 12:4, 17:25). 
 
vloženo: 30.03.2015 18:05 / přečteno: 8128x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.