SEMIFINÁLE PO ČTRNÁCTÉ

SEMIFINÁLE PO ČTRNÁCTÉ

Nymburk v letošní sezoně nastoupí ke svému čtrnáctému semifinále Národní basketbalové ligy, soupeřem mu bude počtvrté Opava a bude to repríza minulého ročníku Mattoni NBL.

Stejně jako vloni se do jednoho semifinále probojovaly týmy Nymburka a Opavy. Ve čtvrtfinále Nymburk prošel letos přes Jindřichův Hradec 3:0 a vloni přes Ostravu také 3:0. Opava vloni skončila po základní části čtvrtá a s pátým Děčínem si poradila až v pátém utkání výhrou o tři body 58:55. Letos sice Opava skončila na pátém místě, ale se čtvrtými Pardubicemi vyhrála 3:1 na zápasy, když rozhodující byl zápas číslo 3, který Opava vyhrála v městě na Labi a pak v domácím dramatu slavila další úspěch.
 

Opava je pro Nymburk ve druhém kole vyřazovacích bojů nejčastějším soupeřem a také zároveň jediným týmem, který nad Nymburkem mohl v této sérii slavit úspěch. Bylo to hned při první účasti Nymburka v play-off, tedy v sezoně 2001/02. Opava tehdy s Láďou Sokolovským v sestavě (rozhovor s ním čtěte dnes odpoledne) zvítězila 3:1 na zápasy. Tři semifinálové účasti proti Nymburku zaznamenaly ještě dva týmy a to BVV (nebo A plus) Brno a Pardubice. Ve dvou semifinále bojoval Nymburk s Děčínem a po jednom s Prostějovem a Kolínem.

 

Z celkem 43 semifinálových zápasů prohrál Nymburk šestkrát, z toho polovinu utkání s Opavou právě v první a jediné prohrané sérii. Jednu výhru ukořistilo Brno a to v roce 2003 na domácí palubovce, jednou v Kolíně slavil úspěch soubor Predraga Benáčka, to bylo v roce 2012. Jednu ze dvou domácích proher Lvů (první zaznamenala v roce 2002 Opava) mají na svědomí Pardubice, které zvítězily v Nymburce 19.5.2010 v poměru 86:80. Celkový bodový stav domácích zápasů je 2340:1785 a venku 1444:1288 (body Nymburka první v pořadí).

 

Letošní semifinále začíná toto úterý 21.dubna, vzhledem k televiznímu přenosu už v 16:00. V pátek pokračuje série v Opavě také od 16:00 a nymburský klub pořádá na toto utkání zájezd s odjezdem 11:30 z náměstí. Třetí, a doufejme poslední zápas, se bude hrát v úterý 28.4. od 18:00 v Nymburce. Rádi bychom vás ještě upozornili, že zítra 21.4. budete moci shlédnout dvojzápas v NBL i ŽBL. Nymburské ženy totiž od sedmi večer hostí Karu Trutnov v prvním zápase o bronzové medaile.

 
 
 
vloženo: 20.04.2015 10:23 / přečteno: 9291x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.