PŘIJÍŽDÍ CHIMKI, FINALISTA EUROCUPU

PŘIJÍŽDÍ CHIMKI, FINALISTA EUROCUPU

Nymburk má před sebou poslední dva souboje v letošním ročníku VTB ligy. Oba odehraje na vlastní palubovce a oba budou velmi prestižní, neboť půjde o zápasy se špičkovými ruskými kluby. Minimálně v jednom z nich by rád zvítězil, protože v soutěži je stále o co hrát. První přijde na řadu v neděli moskevské Chimki.

Podle před několika dny zveřejněných rozpočtů přijíždí do Sportovního centra druhý nejbohatší ruský tým s ročním rozpočtem 442 milionů korun, který je zároveň druhý i v tabulce VTB ligy. Z této pozice s největší pravděpodobností půjde i do play off. To si Nymburk již nezahraje, přesto mu jde o hodně.


Každé urvané místo v tabulce navíc se počítá. Nymburk může skončit reálně poslední nebo i jedenáctý a to je velký rozdíl v tom, s jakým pocitem ukončí letošní působení v evropských soutěžích. Ve hře jsou samozřejmě i prize money za konečné umístění. Platí, že čím výše Nymburk skončí, tím více peněz nakonec zinkasuje.


Tým si ve středu v Krasnodaru se třetím Lokomotivem opět dokázal, že může trápit i ty nejlepší kluby v soutěži. Dobrý pocit ze hry si chce přenést i do domácí zápasu s Chimki. „V Krasnodaru jsme měli po dlouhé době výborný začátek, což se nám třeba v lednovém zápase na Chimki nepodařilo. Dokázali jsme si, že když chytíme začátek, můžeme pak ve VTB lize hrát i s těmi nejsilnějšími týmy,“ prohlásil podkošový Pavel Houška.


„V útoku se nám dařilo, ale dostali jsme dost bodů v obraně. Hlavně tam bude pro nás zápas s Chimki klíčový. Pokud dáme v útoku znovu tolik bodů a přidáme v obraně, nemusíme se bát. Nemáme co ztratit. Věřím, že opět zabojujeme a bude to vyrovnané utkání, které konečně dotáhneme do vítězného konce,“ doufá Houšmen.


Pro Chimki je zápas v Nymburce poslední přípravou před pátečním prvním finále Eurocupu. To je pro moskevský tým mimořádně důležité, protože tudy pro něj vede jedna z cest do Euroligy, kam svou kvalitou i ekonomickým zázemím patří. Zápas s Nymburkem tak pro Chimki zdánlivě není prioritou.


„To je jeden úhel pohledu Na druhou stranu se budou chtít rozehrát a správně naladit na finále. Určitě ale rozloží síly a nebudou za každou cenu posílat do hry to nejlepší, co mají. To je určitě šance pro nás,“ polemizoval Pavel, podle kterého má jeho tým stále dostatek energie. „Sil je zatím dost, i když je konec sezony, která byla extrémně náročná. Program už není tak našlapaný a v Krasnodaru jsme ukázali, že ještě máme z čeho brát.“


Zápas s Chimki Moskva ve Sportovním centru má svůj začátek v neděli v 18.00.

 
vloženo: 17.04.2015 16:38 / přečteno: 8481x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.