KNBL ZAČÍNÁME V PROSTĚJOVĚ

KNBL ZAČÍNÁME V PROSTĚJOVĚ

Po úspěšném vstupu do mezinárodní VTB ligy čeká obhájce titulu i start české Kooperativa NBL. ČEZ Basketball Nymburk se v něm utká se největším vyzyvatelem posledních let, kterým je Arieté Prostějov. Na Hané se začíná v 18.00.

Nymburk letos odehraje jen čtvrtinu zápasů základní části, všechny na palubovkách soupeřů. To sice opět sníží zátěž v další našlapané sezoně jediného českého zástupce na mezinárodní scéně, je v tom ale ukrytá jistá zrádnost. Každá eventuální porážka se znásobí čtyřmi. Nymburk tak nemůže ani v domácí soutěži vůbec nic podcenit, zvlášť na palubovkách soupeřů, jako je Prostějov.


„Tenhle systém pro nás není moc výhodný. Vytvořili jsme si sami na sebe velký tlak. Na druhou stranu jsme potřebovali snížit počet zápasů. Uvidíme, jak se s tím vyrovnáme. Zvlášť mladší hráči a nováčci z ciziny, kteří KNBL ještě nehráli. Zkusíme na to nemyslet a brát to jako normální zápas venku,“ řekl den před utkáním kouč Nymburka Ronen Ginzburg.


Ten dále uvedl, že jeho tým se bude muset vyrovnat s absencemi a mentálně přepnout z VTB ligy na NBL. „Trojici nejzkušenějších hráčů musí nahradit mladší. Uvidíme, jak se s tím vyrovnaní. Zvláště ti, kteří neznají atmosféru v Prostějově,“ řekl kouč.


Ten si je vědom síly soupeře posíleného třeba o Lukáše Palyzu, který v Nymburce strávil tři sezony, než loni odešel do Bundesligy. „Lukáš bude mít určitě velkou motivaci se ukázat. Je to dobrý hráč a skvělý střelec. Ale je celkem běžné, že hráči nastupují proti svým bývalým klubům. A proti Nymburku má extra motivaci každý,“ uvedl Ginzburg a dodal. „Kromě Lukáše vidím v jejich týmu dalších tak pět šest opravdu dobrých hráčů.“

 
vloženo: 13.10.2015 18:38 / přečteno: 8380x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.