VÍTĚZNÁ KOLÍNSKÁ TEČKA

VÍTĚZNÁ KOLÍNSKÁ TEČKA

Basketbalisté Nymburka odehráli v sobotu poslední zápas základní části. Tu zakončili vítězně, když porazili Geosan Kolín 98:85. A protože Svitavy ve stejný den zdolaly Děčín, vybojovaly si osmé místo a tudíž i účast ve čtvrtfinále play off proti Nymburku.

Úvod zápasu v Kolíně patřil Nymburku, který si rychle udělal šestibodový náskok, ale pak se v útoku chytil i Kolín, který několika povedenými akcemi srovnal skóre, zatímco v obraně nechyboval. Po trojce Hunta se v polovině první čtvrtiny dostal Geosan poprvé v zápase do vedení, které ještě navýšil Ladislav Horák.


Nymburk měl v útoku problém se prosadit. Kolín rychle ucpával cesty ke koši a včas přistupoval i ke střelcům na perimetru, takže Nymburk neměl téměř žádné volné střely. Domácím tým dál navyšoval vedení a po devítibodové šňůře si vzal kouč Ginzburg poprvé time out. Po něm dal svou druhou trojku v zápase Howard Sant-Roos, ale na druhé straně stejnou mincí oplácel Skinner a Kolín byl o 11 bodů vpředu. První čtvrtinu vyhrál 26:16.


V úvodu té druhé dal trojku McEachin a byl již na 11 bodech. Kolín vedl o 13 bodů, což bylo jeho nejvyšší vedení. Od tohoto momentu začal Nymburk svou ztrátu stahovat. Trojkami pomáhal Michael Dixon. Trefovali se i Petr Benda, Martin Kříž a další. Po šestkách Sant-Roose byla ztráta tři minuty před poločasem smazána. Kolín ale neodpadl a první půli nakonec přece jen vyhrál 47:46.


Během třetí čtvrtiny už se Nymburku podařilo převzít kontrolu nad zápasem. Ústředí postavou byl Dixon, který se rychle dostal přes 20 bodů, ale sbíral i asistence a doskoky. Za ním byli ještě dva dvouciferní střelci Sant-Roos s Bendou a později i Martin Kříž. Hosté ale nějak výrazně neodskočili. Před poslední částí vedli o 11 bodů a nic nebylo rozhodnuto.


Nymburk už ale drama nepřipustil a soupeři se ve skóre vzdaloval. Širší rotace, kterou měl Ronen Ginzburg v dispozici, se musela projevit. Kolín ale přesto až do konce ukazoval svou kvalitu a převálcovat se nenechal. Nymburk nepustil přes 20 bodů a v závěru se dotáhl na konečný stav 98:85.


Pro obhájce titulu tak skončila základní část, ve které jsme v tomto ročníku sehráli deset zápasů na venkovních palubovkách. Jen v jednom případě se našel přemožitel v Pardubicích. V sobotu jsme se dozvěděli také soupeře pro čtvrtfinále play off. Budou jím Bohemilk Tuři Svitavy, kteří zdolali v posledním zápase základní části Děčín 84:73 a na vzájemné zápasy nechali za sebou nepostupovou Ostravu. První zápas série čeká Nymburk příští pátek doma v 18.30. Už v úterý ale přijede Vita Tbilisi v rámci VTB ligy.


Body: Dixon 30 (4d, 7a, za 3b 6/9), Benda 13, Kříž 12 (4d), Sant-Roos 10 (8d, 3a), Randle 8, Hruban 7, Vaughn 6 (4d), Welsch 4 (3d, 3a), De Zeeuw a Jagodič-Kuridža 4.

 
vloženo: 02.04.2016 20:59 / přečteno: 8315x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.