BRÁNY PLAY OFF SE OTEVÍRAJÍ

BRÁNY PLAY OFF SE OTEVÍRAJÍ

ČEZ Basketball Nymburk vstupuje jako favorit do dalšího play off domácí Kooperativa NBL. Na jeho konci by rád oslavil již svůj třináctý titul českého šampiona, který navíc získá jízdenku do nově vzniklé Ligy mistrů. První překážkou na cestě jsou Bohemilk Tuři Svitavy.

První zápas je na programu tento pátek v 18.30 v nymburském Sportovním centru. V úterý se pokračuje ve Svitavách a další pro další pátek se série navrací do Nymburka. Případnému čtvrtému či pátému zápasu by se tým Ronena Ginzburga rád vyhnul.


„Očekávám utkání s jiným nábojem než v základní části. Svitavy v sezoně ukázaly, že si zaslouží být mezi osmičkou. Mají výborné hráče včetně čtyř kvalitních Američanů a Kanaďanů. Favoritem jsme ale my, svou sílu známe. Naším cílem je odehrát sérii s maximálním soustředěním od začátku každého zápasu a ukončit ji co nejdříve,“ uvedl izraelský kouč, jehož tým opět nasedl na zběsilý zápasový kolotoč.


„První čtvrtfinále je součástí našeho bloku tří náročných zápasů v šesti dnech. Nebo chcete-li v bloku sedmi zápasů během dvou týdnů. Je to velmi těžký program, ale musíme doufat, že ho úspěšně zvládneme. Naštěstí, a to musím zaklepat, jsou všichni hráči zdraví. To je základní předpoklad k tomu, abychom to zvládli,“ dodal Ginzburg před prvním zápasem série.


Jak už kouč naznačil, hlavními oporami Svitav jsou čtyři zámořští borci. Nicchaeus Doaks v této sezoně herně i číselně oslnil, když se stal králem statistik základní části. Celou sezonu odehrál v double double za 16,5 bodu a 10,7 doskoku. Byl nejlepším doskakovačem a také nejužitečnějším hráčem. Ve statistice užitečnosti KNBL mají Svitavy kromě něj ještě pátého Jahmala Jonese a desátého Evana Bruinsmu.


V rámci zápasu proběhne soutěž ve střelbě na koš. Vítěz vyhraje jedinečnou možnost strávit třetí čtvrtfinále na lavičce Nymburka s hráči. Více informací o soutěži naleznete na našem webu.

 
vloženo: 07.04.2016 19:01 / přečteno: 7915x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.