JEDNA VÝHRA OD SEMIFINÁLE

JEDNA VÝHRA OD SEMIFINÁLE

Nymburk vykročil ve Svitavách razantně směrem k semifinále Kooperativa NBL. Ve druhém utkání čtvrtfinále vyhrál nad Tury na jejich palubovce vysoko 113:57 a v pátek bude chtít opět doma celou sérii uzavřít.

Favorit zápasu nenechal hned od začátku nikoho na pochybách, podle kterého scénáře se bude druhé čtvrtfinále odvíjet. Domácí tým sice dopředu sliboval tuhý odpor, ale Nymburk vlétl do utkání s takovou vervou, že jakékoliv plány domácích na dramatický průběh sfoukl již v úvodu.


Střeleckou taktovkou mával v prvním poločase především Michael Dixon, který za úvodních 20 minut nastřílel 20 bodů, dal všechny čtyři trojky, které vyslal na koš. Ve druhém poločase mohl už spíše odpočívat a čekat, jestli ho někdo sesadí z pozice top skórera. Nestalo se.


Rozstříleli se další. Dvouciferně se do statistik zapsali také Chasson Randle, Vojta Hruban, Max de Zeeuw a Matěj Svoboda, který trefil tři trojky ze čtyř. Trojky byly opět silnou zbraní. Nymburk jich dal 12 při úspěšnosti 54.5%.


Ne vše se ale dařilo. Tuři byli agresivní na útočném doskoku a posbírali tam hned 16 odražených míčů, z čehož vytěžili 21 bodů z druhých šancí a to je vysoké číslo. Naopak s tím, jak kouč Ronen Ginzburg šetřil za vysokého vedení opory, dominovala zápasu nymburská lavička, která nasázela 80 bodů.


Zápas měl skvělou atmosféru, ke které přispěla i výprava z Nymburka, která po celý zápas povzbuzovala svůj tým. Za odměnu si mohla užívat mnoha vydařených akcí svého týmu a závěrečnou děovačku. I domácí většina si přišla na své. Tuři ukázali v poslední čtvrtině, kdy nám byli vyrovnaným soupeřem, několik parádních momentů.


Body - Dixon 20 (5d, 4a, za 3b 4/4), Randle 17 (4a, za 3b 2/4), Hruban 16, De Zeeuw 13 (7d, 6a), Svoboda 13 (za 3b 3/4), Jagodič-Kuridža 9 (4d, 2a), Vaughn 8 (5d), Peterka 6 (5d), Benda 4, Welsch 3 (3d), Sant-Roos 2, Kříž 2 (3d).

 
vloženo: 12.04.2016 20:42 / přečteno: 8070x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.