NYMBURK JE V SEMIFINÁLE

NYMBURK JE V SEMIFINÁLE

ČEZ Basketball Nymburk je po roce opět v semifinále Kooperativa NBL. Obhájce titulu ukončil sérii se Svitavami v nejkratším možném čase. Třetí čtvrtfinále vyhrál ve Sportovním centru 107:70.

Utkání jsme začali podobně, jako to předchozí ve Svitavách. Po smeči Juliana Vaughna vedl Nymburk již po čtyřech minutách dvouciferným rozdílem, zatímco na druhé straně tabule dlouho svítila pouze dvojka. Kouč Ronen Ginzburg začal posílat velmi brzy na palubovku hráče z lavičky a ani ti svitavské nijak nešetřili. Hostům také moc nepomohlo, že Špaček si stihl udělat ještě během první čtvrtiny čtyři osobní chyby. Nymburk vyhrál první čtvrtinu 27:10.


Druhá část nabídla k radosti hostujícího kotle vyrovnanější partii. Svitavám se rozstřílel Bruinsma, kterému sekundoval Doaks. Hostům také o něco lépe zahrála obrana. Pořád to byl ale Nymburk, který pevně třímal otěže zápasu. Na lavičce tak mohl v klidu odpočívat Michael Dixon, kterého kouč šetřil na očekávanou nedělní partii s Chimki Moskva. Střelců měl i tak k dispozici dost. V prvním poločase se nejčastěji trefovali Chasson Randle, Max de Zeeuw a Howard Sant-Roos. Stav byl 49:26.


Druhý poločas byl z nymburské strany o šetření opor na neděli. I tak ale rozdíl ve skóre ve třetí čtvrtině nadále narůstal. Nymburk nasázel v této pasáži 40 bodů a atakoval padesátibodový rozdíl. Nakonec z toho byl ale pro Svitavy nejpřijatelnější výsledek v sérii. Kouč Ginzburg totiž na poslední čtvrtinu nasadil sestavu, která postrádala rozehrávače. Resp. v této roli se ocitl Matěj Svoboda. V nezvyklém složení tým trochu ze svého náskoku ztratil, přesto o vítězi nebylo pochyb.


Nejlepším střelcem domácích se stal nakonec Chasson Randle, který poslední čtvrtinu dokoukával z lavičky s 20 body na kontě s jedinou neproměněnou trojkou z pěti pokusů. Kromě něj měl Nymburk ještě další tři dvouciferné střelce. Ještě o dva body více než Randle nastřílel jeho krajan v dresu Svitav Evan Bruinsma.


Body:

Randle 20 (3d, 5a, za 3b 4/5), De Zeeuw 14 (7d, 5a), Sant-Roos 13 (3d, 4a, za 3b 3/4), Peterka 10 (4d), Hruban 9, Welsch 8 (8a), Houška 8 (4d, 3a), Kříž 8 (8d), Vaughn 6 (5d), Svoboda 6 (3a), Benda 5 (5d).

 
vloženo: 15.04.2016 20:56 / přečteno: 7752x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.