HISTORICKY PRVNÍ PLAY OFF

HISTORICKY PRVNÍ PLAY OFF

Čekání je u konce. Pět dlouhých sezon trvalo, než se Nymburku podařilo v jedné z nejkvalitnějších soutěží v Evropě postoupit do play off. Nyní se úsilí Polabanů zúročilo a český tým za to sklízí uznání na mezinárodní scéně. Sérii s CSKA Moskva si tak může užívat jako velkou odměnu.

VTB liga tvořená převážně ruskými týmy letos ještě povyrostla na prestiži. Možná až teprve čas úplně docení úspěch Nymburka, který se probojoval do play off v sezoně, kdy se hned dva zástupci VTB ligy probili až do Final Four Euroligy. Jednoho z nich, Lokomotiv Kubáň Krasnodar, dokonce Nymburk v sezoně porazil.


S tím druhým, CSKA Moskva, se utká ve čtvrtfinále. Je jasné, že finanční zázemí a z toho vyplývající kvalita soupisky jsou u obou týmů neporovnatelné. Cíl Nymburka proti ruskému obrovi je zřejmý. Uhrát co nejpřijatelnější výsledky a nasbírat zkušenosti.


„Jsme velmi hrdí na to, že jsme se dostali do takové situace. Splnili jsme náš předsezónní cíl dostat se do play off a nyní si za odměnu můžeme zahrát sérii proti jednomu z nejlepších týmů v Evropě. Bude to skvělá zkušenost. Samozřejmě je nám jasné, jak těžké zápasy nás čekají. Pokusíme se v nich dostat na hranici našich možností a pak uvidíme, co se stane,“ řekl před odletem na dvojzápas do Moskvy kouč Nymburka Ronen Ginzburg.


Úvodní zápas série začíná v Moskvě pátek v 18.00. Ještě o pět minut dříve začíná přímý přenos stanice NOVA Sport 1. Druhý zápas série se hraje na stejném místě v neděli 1. května již v 14.00. Poté se série přesouvá do Nymburka. Domácí zápas je na programu ve středu 4. května v 18.30.

 
vloženo: 28.04.2016 19:18 / přečteno: 8514x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.