ČTRNÁCTÉ FINÁLE V ŘADĚ

ČTRNÁCTÉ FINÁLE V ŘADĚ

Nymburští basketbalisté jsou po čtrnácté v řadě ve finále Kooperativa NBL. Po druhé za sebou se o titul utkají s Děčínem. Ve třetím semifinále, nejvyrovnanějším v sérii, porazili BK JIP Pardubice 79-58.

Pardubice postrádali klíčového hráče Lamba Autreyho, ale výkony ostatních šly i přes užší rotaci nahoru. Domácím stále chyběl forward Howard Sant-Roos.


Nymburk neměl ideální vstup do zápasu. Jeho hra postrádala rytmus a trpěla množstvím ztrát. Pardubice dobře bránily a vedly po většinu první čtvrtiny, nejvíce o 7 bodů. Pak ale i domácí utáhli obranu a minutu před koncem úvodní části už srovnával skóre tříbodovou akcí střídající Marko Jagodič-Kuridža na 15:15. Takový stav vydržel až do prvního klaksonu.


Především boj se na palubovce odehrával i v dalším průběhu. Nymburk nadále výborně bránil a nutil soupeře do těžkých pozic. Pardubice sice opět sbíraly útočné doskoky, ale z druhých šancí moc nevytěžily. Naopak Nymburk i zásluhou dlouhých tref Chassona Randla poodskakoval ve skóre. Stoprocentní střelbu měl v prvním poločase Petr Benda. Šestibodovou šňůrou se domácí tým poprvé dostal do dvouciferného vedení a v poločase vedl 38:26.


Úvod druhé půle obstaral z dlouhého jumpu Michael Dixon, ale jinak patřil nástup z šaten Pardubicím, které se vrátily na pětibodový odstup. V tu chvíli hodně pomohla druhá trojka Chassona Randla v zápase. Nymburk se moc nedostával k obávaným rychlým brejkům, ale po jednom takovém, který nastartoval zisk Jiřího Welsche, se s faulem prosadil Petr Benda. Po jeho šestce byl rozdíl opět dvouciferný a „Benďákova“ ruka zůstávala v zápase stále neomylná. Závěr třetí čtvrtiny ale patřil soupeři, který snížil na 55:48.


Až na pouhé tři body rozdílu se dostaly Pardubice zkraje poslední čtvrtiny. A opět přišla důležitá trojka Nymburka, tentokrát z ruky Michaela Dixona. Následoval další brejk zakončený Petrem Bendou a jeho razantní smečí, ne tak často vídaným kouskem našeho veterána. Tentýž hráč zakončil i další rychlou akci Nymburka a byl již na 19 bodech.


Pardubice se ale pochopitelně nevzdávaly. Pět minut před koncem byly stále pod 10 bodů. Klidnější mohl být Nymburk až po trojce Jiřího Welsche, která znamenala náskok 11 bodů tři a půl minuty před posledním klaksonem. Až pak minul Petr Benda svou první střelu v zápase, ve kterém se stal s 19 body jeho nejlepším střelcem.


Poslední tři minuty už ale Východočeši odpadli a rozdíl ve skóre se přehoupl přes 20 bodů, což úplně neodpovídá průběhu zápasu. Důležitější však pro domácí bylo, že i další sérii play off zvládli bez zaváhání ve třech utkáních. Zbývá ještě jedna, finálová.


Benda 19, Welsch 17, Randle 14, Dixon a Peterka 8, Hruban 6, De Zeeuw a Jagodič-Kuridža 3, Kříž 1.

 
vloženo: 10.05.2016 21:12 / přečteno: 8768x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.