JW: HRÁČI CSKA NEVYSTUPUJÍ Z ROLÍ

JW: HRÁČI CSKA NEVYSTUPUJÍ Z ROLÍ

Dneska jsme před mikrofon pozvali různorodou směsici osob od největšího překvapení série Martina Kříže, přes asistenta trenéra Luboše Růžičku, nejzkušenějšího českého hráče Jiřího Welsche po Vojtu Hrubana, který odehrál z důvodu nemoci jen domácí utkání.

Martin Kříž

Výsledek není až tak hrozný, ale ukázali jsme ve dvou zápasech u nich, že se s nimi dá hrát ještě lépe. My jsme dobře začali, ale pak jsme udělali docela dost nevynucených ztrát a to nás stálo skoro mínus dvacet v poločase.

Nebyl to tak trochu důsledek povedených zápasů v Moskvě?

Soupeř přijel plně koncentrovaný a od začátku podával konstantní výkon. I kdyby nás v prvním zápase podcenil, od druhého už to nebylo možné.

Věřili jste si po zápasech v Moskvě, že byste je mohli porazit?

Ukázali jsme si, že se s nimi hrát dá. Myšlenky na vítězství jsme z hlavy nevypuzovali, zvlášť když nás přišlo podpořit tolik lidí.

 
Luboš Růžička

Dneska nás stála ještě lepší výsledek čtyřminutovka, kdy jsme udělali několik špatných rozhodnutí na útočné nebo obranné polovině.

Bylo a soupeři patrné, že si průběh kontroloval více než v Moskvě?

My jsme do utkání vlétli hodně dobře. Bohužel do rotace chyběl Sant-Roos, který byl nominován na MVP celé ligy. Pro naši hru, která je založená na hře guardů, to bylo velmi znát. On a jeho pohyblivost na obranné i útočné polovině nám chybělo ještě k lepšímu výsledku.

Co by Nymburk potřeboval, aby dokázal konkurovat ještě více?

V utkání nám už chyběly jen detaily. Prohrát o sedm, osm bodů, to jsou dva útoky, dvě obrany… Možná nám také chybí větší respekt ze strany rozhodčích.      

 
Jiří Welsch

Dneska to byl nejslabší zápas z těch tří, co jsme proti nim odehráli. Trochu se to dalo čekat, protože v těch prvních dvou jsme je zaskočili, možná to malinko podcenili a nedalo se předpokládat, že by k tomu samému došlo i dneska. Zápas se rozhodl už v prvním poločase, kdy jsme dostali 57 bodů. Ve druhém poločase jsme ukázali charakter, bojovali jsme, ale hosté už kontrolovali průběh utkání.

V čem byl největší rozdíl mezi oběma týmy?

Já bych viděl největší rozdíl ve schopnosti číst hru. Oni hrají tak, že jeden druhého dělají lepším. Hrají disciplinovaně systémy, které mají natrénované a v rámci systémů vytvářejí jeden pro druhého střelecké pozice. Výborně si přihrávají a to je jejich největší deviza. My, když se dostaneme pod tlak, naše hra se začne uchylovat ke hře jeden na jednoho.

Myslíš si, že je to u soupeře dáno tréninkovým drilem nebo kvalitou samotných hráčů?

Je to kvalitou hráčů a jejich individuální disciplínou. Svoje schopnosti jsou ochotni uplatnit v rámci nějakého systému. Každý má svou roli a té roli funguje na sto procent. Ze svých rolí mohou vystupovat maximálně de Colo nebo Teodosić, ostatní vědí, že tohle je obránce, tohle je střelec. Další je pro stavění clon a rolování do koše, teď mluvím o Hinesovi. On jakmile dostane míč dál než tři metry od koše, tak se otočí a zase ho někomu přihraje a jde hrát tu svoji roli.

 
Vojtěch Hruban

Nemohu začít hodnocení zápasu jinak než poděkováním fanouškům za skvělou podporu. Musím říct, že takhle plnou halu jsem viděl podruhé v životě (poprvé to bylo při utkání s Žalgirisem). Trochu je škoda, že nám utekla ta pětiminutovka, kdy CSKA hodně odskočilo. Na druhou stanu jsme se nevzdali a zase jsme to dokázali stáhnout na přijatelný rozdíl. V celé sérii se nemáme za co stydět. Nikdo asi nepočítal, že bychom CSKA porazili a asi že bychom mohli s nimi hrát tak vyrovnané zápasy.

Proč byl tento zápas z nich nejhorší?

Já nemohu říct úplně přesně, protože jsem nehrál dva venkovní zápasy. Za dobu, co jsem v Nymburce, jsem si všiml, že i v play-off české ligy hrajeme lépe venkovní zápasy. Možná ten venkovní tým přijede více soustředěný na zápas a hraje lepší basket. Dneska se to projevilo v lepší obranné hře CSKA. Byli aktivnější v obraně, nečekali, co uděláme my, ale vyvíjeli na nás větší tlak. 

 
vloženo: 06.05.2016 01:37 / přečteno: 10206x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.