HRADEC JE NEČITELNÝ

HRADEC JE NEČITELNÝ

Na úvod letošního ročníku Kooperativa NBL čeká na třináctinásobné mistry soupeř zdánlivě nejjednodušší – BK Lions Jindřichův Hradec. Zápas na pomezí Moravy a Čech má úvodní rozskok v 18:00 hodin.

Postavení obou týmů v loňské tabulce by podporoval teorii, že se jedná pro favorita z Nymburka o nejjednodušší zápas. Jenže je to první kolo a to má vždy svá specifika. Nic neznamená, že Nymburk z dosavadních jedenácti zápasů neprohrál ani jeden a že dokonce rozdíl na konci utkání nebyl nikdy jednociferný. „Nemůžeme se zříkat role favorita utkání, ta je prostě dána. Jediné, co nás musí v prvním zápase zajímat, je výkon našich hráčů. S tím musíme být spokojeni a pak se projeví, bez ohledu na snahy soupeře, naše vyšší ambice,“ řekl trenér hostů Ronen Ginzburg.


Snadný zápas to nebude pro jeho protějšek Karla Forejta, který už v Jindřichově Hradci působí od prosince roku 2008, tehdy ještě v první lize. „My si vážíme každého zápasu s Nymburkem. Pro nás je to jediná možná konfrontace s evropským basketbalem, byť dopadne jakkoliv. Hráče se snažíme nabádat, aby ze sebe vydali do nejlepší a aby to takhle silnému týmu ještě více nezlehčovali. Je to však těžké, mají z Nymburka velký respekt,“ vysvětlil Karel Forejt.


Oba týmy by měly nastoupit v témeř plné sestavě. „Všichni jsou v pořádku a připravení nastoupit do utkání proti Jindřichovu Hradci. Našim přáním je rozdělit minuty pravidelně mezi všechny hráče. Snad to vývoj zápasu dovolí,“ přeje si kouč Nymburka Ginzburg. „I pro mě samotného bude náš výkon v prvním zápase hodně nečitelný. Máme pouze tři zkušenější hráče, k tomu dva mladé Američany, jednoho Brita a pak hodně zajíců i z vlastního chovu, kteří jsou absolutně bez zkušeností,“ třídil vlastní sestavu Karel Forejt.


Jak se na utkání s Jindřichovým Hradcem těší Vojtěch Hruban jsme se zeptali našeho křídla po čtvrtečním tréninku.


Těšíš se na první zápas sezony?

Hlavně se těším na to, že to bude vůbec ZÁPAS a soupeře až tak nevnímám. Neznám nikoho, koho by jen trénování bavilo (smích).


Troufneš si odhadnout jaký bude sobotní úvodní soupeř?

Zvlášť Jindřichův Hradec je v lize trochu nečitelný. Je to možná jediný tým, který mění hráče více jak my (úsměv), a tak člověk na začátku sezony vůbec netuší, kdo proti nám vlastně vyběhne. Nové cizince nikdo nezná a nejmladší české hráče také ne.


Půjdete do utkání bez skautingu?

Na takový zápas bude asi jednoduchý skauting. Stačí říct, kdo je střelec a kdo ne. Většinu herních situací jsme schopni vyřešit tak nějak intuitivně. Ze začátku sezony to už tak bývá. Je to především o hráčích než o jejich akcích.


Je to dobře, že na začátek je vašim soupeřem tým z dolní části loňské tabulky?
Možná je to dobře, že na rozehrání přijde někdo jednodušší. Na druhou stranu, byl-li by to Děčín nebo Pardubice, tak oni také nebudou rozehraní.... Možná je to dobře, že je to tým, se kterým se můžeme trochu rozeběhnout.


Říká se, že první zápas nemá favorita. Platí to i o tomto duelu?

Aniž bychom se chtěli nějak povyšovat, není zápas české ligy, do kterého bychom nešli jako favorité.

 
vloženo: 23.09.2016 16:14 / přečteno: 9633x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.