MEDVĚDI V NYMBURCE

MEDVĚDI V NYMBURCE

Nymburk ve druhém kole, ve svém prvním domácím utkání, přivítá geograficky nejbližšího souseda tým "Medvědů" BC Geosan Kolín, který v minulém kole ztratil zápas v Prostějově v prodloužení.

Naopak Nymburk svým vítězstvím v Jindřichově Hradci ukázal, že ani proti poslednímu týmu loňské ligy neponechá nic náhodě. Jenže Kolín, to je jiný level. „Nepřekvapilo mě, kdyby se na konci sezony Kolín umístil mezi prvními čtyřmi týmy,“ prognózuje trenér domácích Ronen Ginzburg.


„Kolín připravil pro letošní ligu silnou sestavu, která je lepší než v minulé sezoně,“ konstatoval Ronen Ginzburg. Ano, soupiska čítá řadu zajímavých jmen, ale ne všichni hráči mohou v úterý nastoupit. „Máme slušný tým, který může jít hodně vysoko,“ potvrdil Predrag Benáček, ale vzápětí se trochu zakabonil: „Bohužel nám chybí čtyři důležití hráči.“ Pro zranění nebude hrát Adam Číž, nová posila z Ostravy a také Ladislav Horák. Na soupisce není ani Karel Aušprunk. Nejistý je start nejnovější posily Bojana Maleševiče, dvoumetrového rozehrávače, který by měl na dva měsíce nahradit zraněného Číže. „Svou chytrostí a stylem hry mi v mnohém připomíná Vencu Hrubého, když nastupoval za Nymburk,“ vzpomněl si Predrag na svého bývalého hráče. Proč nemůže Bojan nastoupit? „Čekáme na výstupní list,“ ozřejmil důvod Benáček. Bojan od roku 2008 hraje v Ománu, kde šestkrát vyhrát domácí titul a odtud zatím potřebné dokumenty, ještě v pondělí v 10 hodin, nebyly k dispozici. Pokud By vám jméno Bojan Malešević připadalo známé, vězte, že tento hráč už v české nejvyšší soutěži nastoupil. Dva roky hrál za Housery Brno a rok za Ostacolor Pardubice. To bylo v letech 2000 až 2003.


Pro Nymburk a Kolín to bude třicátý šestý vzájemný zápas, z nichž 35 vyhrál třináctinásobný mistr. V nejvyšší soutěži odehrál Nymburk s Kolínem 32 zápasů, přesně polovina se hrála v Nymburce. Celkové skóre je vysoce aktivní pro nymburské Lvy 3381:2381, tedy rozdíl ve skóre se zastavil přesně na tisíci bodech a průměrný počet bodů nastřílených Nymburkem těsně atakuje stovku. Nymburští hráči totiž celkem sedmnáctkrát dosáhli sta a více bodů.


Jediným kolínským vítězstvím je utkání v semifinále play-off v zatím nejúspěšnější sezoně Kolína 2011/12. V prodloužení domácí Kolín porazil Nymburk 90:88 (prodloužení 6:4). Trenér Predrag Benáček připravil na favorita zajímavou taktiku a hodně odstupoval od hráčů na perimetru, kteří bojovali s úspěšností střelby za tři body. Kromě obou trenérů pamatuje tento zápas i několik hráčů. Na straně Nymburka to je Petr Benda, Eugene Lawrence a Pavel Pumprla. Na straně Kolína to je David Machač a Štefan Ličartovský.


V nymburském kádru jsou všichni hráči zdraví a bez omezení trénují. Po dobře odehraném utkání v Jindřichově Hradci panuje v týmu dobrá nálada.


Utkání začíná v 18:30 ve Sportovním centru Nymburk. O poločase proběhne divácká soutěž o drobné ceny od klubu a v přestávce mezi třetí a čtvrtou čtvrtinou se bude soutěžit s firmou BARTON o 5000,- Kč ve střelbě na koš z půlky. Zápas oživí vystoupení nymburských cheerleaders z taneční skupiny EASY DANCE 2000. 

 
vloženo: 26.09.2016 13:18 / přečteno: 9600x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.