LETOŠNÍ DERNIÉRA SE SLUNETOU

LETOŠNÍ DERNIÉRA SE SLUNETOU

Dnes čeká naše hráče poslední prověrka před úterním důležitým zápasem proti Frankfurtu. Soupeřem jim bude ústecká Sluneta. Zápas v hale na Klíši začíná v šest večer a přenášet ho bude server TV COM.

Naprosto výstižně charakterizoval zápasy s Nymburkem na webových stránkách Slunety ústecký pivot Stanislav Votroubek: „Zápas s Nymburkem je vždy specifický, na jedné straně všichni vědí, jak to s největší pravděpodobností dopadne, ale každého zároveň zajímá, jak se s tím popereme my.“ Přesně tak žádný tým nejde do utkání s námi jako favorit a naši hráči musí stále svou roli dokazovat.


V prvním zápase jsme doma zvítězili poměrně snadno 100:63, ale největší rozdíl se zrodil až po změně stran. Ještě v 18.minutě byl stav 41:37. Pak ale hosté z Ústí šest minut neskórovali a rozdíl se dostal až na dvacet bodů 58:37. Od té doby, až na krátký výpadek na přelomu třetí a čtvrté čtvrtiny jsme bodový rozdíl neustále navyšovali až na konečných 37 bodů.


„Zápasy po Vánocích jsou zrádné,“ přiznává známý fakt Martin Peterka, který sice utkání v minulých letech v Děčíně právě v tomto období nezažil. Není ale nutné chodit nijak daleko. Stačí se podívat na nedávný souboj druhého týmu tabulky Pardubic proti poslední Ostravě (84:82). Martin také vyslovil dva základní principy, kterých je třeba se držet: „Je potřeba začít z obrany, protože, kdo ví jak nám půjde po volnu střelba z dálky.“ I na druhé charakteristice naší hry se shodli oba podkošoví hráči. „Musíme se snažit hrát co nejjednodušeji a rychle dopředu,“ říká Martin Peterka a Standa Votroubek to potvrzuje slovy: „Nám nezbývá nic jiného, než zastavit rychlé protiútoky Nymburka.“ Tak uvidíme, kdo bude ve svých slovech úspěšnější.


Martin i Standa mají ze svého pohledu jasno i o průběhu zápasu. Zatímco Standa říká: „Musíme se soupeřem zůstat co nejdéle v bodovém kontaktu a nepustit ho do trháku.“ Martin oponuje slovy: „Bylo by vhodné rozhodnout zápas co nejdříve po jeho začátku.“ Pochopitelně oba týmy chtějí zakončit rok 2016 pro sebe tím nejlepším výkonem a výsledkem.


Ronen Ginzburg:

Je to první zápas po vánočním volnu a my bychom se rádi po Vánocích vrátili do stejné formy, jakou jsme měli před deseti dny. Nebude to jednoduchý zápas, protože Ústí nepodávalo doposud špatné výkony. Na jejich soupisce je hodně hráčů, kteří dokáží dobře skórovat a myslím, že o možnosti vystřelit nebudou nijak dlouze přemýšlet. Několikadenní volno se pochopitelně projeví jak na střelecké pohodě, tak na fyzické kondici. Měli jsme ale před zápasem několik tréninků a zdá se mi, že hráči jsou dobře připraveni. Našim hlavním úkolem musí být zastavení snadných střel soupeře. Jak už jsem říkal, Ústí má spoustu dobrých střelců, ať je to letos ve skvělé formě hrající Pecka, nebo nový rozehrávač Thompson, který ve čtyřech zápasech nastřílel 50 bodů a to v prvním utkání dal jen dva body. V posledním nasypal Pardubicím 24 bodů při výborném procentu střelby (dvojky 7/6, trojky 5/3, TH 4/3 – pozn.). Já věřím, že naši hráči budou plně koncentrovaní a že si nebudou chtít zkazil konec roku nějakými komplikacemi v utkání.“ 

 
vloženo: 30.12.2016 11:14 / přečteno: 8138x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.