ALL STAR GAME - DĚČÍN 2016

ALL STAR GAME - DĚČÍN 2016

Včera, ve čtvrtek 29.prosince, proběhl v Děčíně další ročník All Star Game, kterého se zúčastnilo několik našich zástupců jak mezi muži tak jsme měli dvě ženy v soutěži trojkařů.

V základní pětce týmu Mazáků nastoupil Jiří Welsch, který nahradil zraněného Pavla Pumprlu. Trenér Ginzburg do svého týmu Mazáků povolal ještě Geno Lawrence a Ell Sanders do týmu Mladých pušek Howarda Sant-Roose. Jirka Welsch byl opět vybrán do dovednostní soutěže Skill Contest a zařazen po boku rapera Radka Bangy, hráčky Hradce Králové Pamely Effangové a hráče basketbalu na vozíčku Tomáše Nevěčného. V soutěži trojkařů měl Nymburk dvě zástupkyně - Alenu Huňkovou a Kateřinu Zavázalovou.

Fotografie z All Star najdete zde  

 
Howard Sant Roos

Celý program začal v půl páté první čtvrtinou zápasu mezi Mazáky (jako domácí v bílých dresech) a Mladými puškami (jako hosté v zelených dresech). Mladší hráči za dobu, kdy se hraje tímto systémem, ještě nevyhráli a letos si řekli „Tak dost!“ Od první čtvrtiny až do poslední minuty byli ve vedení. Hned na úvod svítilo na ukazateli 0:7 pro Mladé pušky, kteří předváděli o trochu lepší obranu než Mazáci. Fanoušky zvedl ze židlí buzzer z poloviny hřiště od mladíka Lamba Autreyho. Ve druhé čtvrtině daly Pušky 45 bodů a odrazily lepší mazácký úvod tohoto hracího období. Ve druhém poločase se na obrazu hry moc neměnilo. Když Mazáci naznačili, že by se mohli bodově přiblížit, přišlo několik košů Pušek z dálky a náskok se dostal až na 25 bodů. Domácí Mazáci sice ještě snížili na deset, ale v poslední čtvrtině se rozstřílel z dálky mladý Painter a Mladé Pušky se mohly radovat z vítězství 141:122.

 

V první přestávce byla na programu první doprovodná soutěž „Kooperativa 3-Point Shoot Out“. V dívčí sekci se představily dvě nymburské hráčky Kateřina Zavázalová a Alena Huňková. Katka začínala celou soutěž a nastavila laťku na solidních 15 bodech, když se ji povedlo trefit především poslední míče, hodnocené dvojnásobně. Tereza Pecková se dlouho nemohla trefit, ale pak chytla slinu a vyrovnala výkon Katky na 15 bodech. Tucet bodů si vystřílela Alena Huňková a všem vypálila rybník Karolina Elhotová se 17 body a postoupila do finále. Mezi muži se do finále dostal Michal Křemen s nástřelem 16 bodů. Lukáš Palyza stihl 15 bodů, Terrel Lipkins 10 a Jaromír Bohačík 7. Ve finále nakonec obhájkyně prvenství Karolina Elhotová dala o dva body více než Michal Křemen.

 
Geno Lawrence

Poločasová dovednostní soutěž se sestávala z driblinku mezi roztleskávačkami, chycení míče do podběráku a střelby na koš. Nás nejvíce zajímala ta, ve které startoval Jiří Welsch. Za parťáky měl Radka Bangu, Pamelu Theresu Effangovou a Tomáše Nevěčného. Z prvního kola se Welschově čtveřici podařilo postoupit do finále, když nejvíce překvapil skvělým vedením míče nevysoký Radek Banga. Ve finále rozhodovaly desetiny vteřiny, když poslední střela za tři body opustila ruku Burnetta o chloupek dříve než Jiřího Welsche. Protože oba svůj první pokus proměnili, brala vítězství čtveřice Miroslav Soukup, Michal Poláček, Karolína Malečková a Dominez Burnett.

 

Před poslední čtvrtinou se mohli diváci zadívat do soutěže smečařů. V ní jsme žádného zástupce neměli. Dva nejmladší účastníci Filip Kroutil a Alexander Madsen ukázali, že se umí ve vzduchu velmi dobře orientovat, ale museli se nakonec sklonit před zkušenějšími borci. Do finále postoupili Tomáš Pomikálek a Lamb Autrey. Pomikálek sice po prvním finálovém dunku vedl, ale nakonec ho o bod jeho sok předběhl.


Jiří Welsch se raduje z postupu 

Cestou z Děčína jsme se zeptali Jiřího Welsche na dojmy z letošního All Star Game.  

Jirko, jak jsi byl spokojený s letošním utkáním hvězd?

Akce je fajn. Asi nikdo neočekává nějaké sportovní zázraky, protože tyhle zápasy se hrají ve vlažném tempu. Nikdo pořádně neví, jak k tomu přistoupit z hlediska intenzity kontaktu. Ale i přes tuhle volnější formu, to má svůj význam, jako prezentace basketbalu zábavnější, volnější formou, jako prezentace partnerů a sponzorů. Možná více než zápas všichni baví doprovodným programem.

 

Zdálo se, že se dnes bránilo méně než vloni…

Poslední ročníky proběhly v podobném duchu. První tři čtvrtiny se hrálo vlažně, a když se šlo do vyrovnaného závěru, sepnuly se instinkty profesionálního sportovce a všichni chtěli vyhrát. Dneska byly od začátku jasně lepší Mladé pušky… Ale ano, je to tak, obranou se nikdo moc nezabýval. Žádný hráč takový zápas nechce moc hrotit. Někdo má po zápase, někdo před zápasem, jako my.

 

Dneska jsi nehrál tolik minut. Nemrzí tě to?

Já myslím, že to bylo stejné jako vloni. Jsem rád, že jsem v Děčíně byl a chci poděkovat všem, kteří pro mě hlasovali. A jestli mě mrzí, že jsem hrál méně? Beru to tak, že je to prostor pro mladší hráče, aby ukázali svoje umění.

 

Jak velkou motivací byly hodinky od partnera ASG?

Nevím, jestli tam někdo přijel pro hodinky, já ne. Je fajn, když se o něco hraje. Ovšem ani na jednom z pěti ročníků All Star, na kterém jsem byl, motivace vyhrát hmotnou cenu nebyla velká.

 

Když porovnáš zápas a dovednostní soutěže, co tě baví více?

Dovednostní soutěže k takové akci jednoznačně patří. Vnímám je jako důležitější, protože jsou netradičnější než zápas. To se vidí opravdu jen při takových příležitostech. Už třetí rok za sebou jsem se dostal do Skills challenge a dneska jsme byli blízko vítězství.

 

Není Ti líto, že jste nebyli první?

Teďka, cestou z Děčína, už mě to nemrzí, vždyť jsem ani do Děčína nejel s ambicí vyhrát. Ale v ten moment to zamrzelo, protože jsme byli opravdu blízko. To jsou ty instinkty profesionálních sportovců, o kterých jsem mluvil na začátku.

 

Překvapil tě Radek Banga driblinkem? Jeho výška ho asi zrovna pro basketbal nepředurčuje…

Čekal jsem, že jeho pohyb a kontrola míče bude daleko horší. Ale šel docela dobře a překvapilo mě, jak si to sám pro sebe ztěžoval. Celebrity mohly střílet z libovolné pozice, ale on se každou střelou dostával dál od koše. Myslím, ale že se s tím pral nad očekávání dobře.

 

Jak se ti líbila soutěž smečařů?

Byly k vidění zajímavé kousky, ale chybělo vyvrcholení, třešnička na dortu, kterou v minulých dvou letech měl Brison White schovanou pro finále v rukávu. Dneska kluci předváděli dobré věci, ale něco netradičního chybělo.

 

V trojkách opět vládly ženy. Co s tím?

Není důvod, proč by neměly být ženy lepší. Na tuhle otázku by měl spíše odpovědět Lukáš Palyza, který už podruhé s Karolinou Elhotovou prohrál (úsměv).

 

Co říkáš zařazení žen do All Star Game?

Je to dobře. Jde o prezentaci a propagaci basketbalu, a basket nejsou jen muži, ale i ženy, ale také fanoušci nebo vozíčkáři.  Já osobně vítám propojení všech kategorií, které basket hrají.

 
vloženo: 30.12.2016 04:37 / přečteno: 8170x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.