JUBILEJNÍ 50.VÝHRA NAD OSTRAVOU

JUBILEJNÍ 50.VÝHRA NAD OSTRAVOU

V utkání 19.kola v Ostravě jsme splnili povinnost a ukořistili jsme jubilejní padesátou výhru nad Hutníky. Tentokrát jsme na Moravě zvítězili v poměru 104:83.

I když výsledek vypadá na první pohled jednoznačný, jeho průběh tak jednoznačný nebyl. Průběžné skóre odpovídalo především koncentraci našich hráčů. V první čtvrtině, tak jako bývá obvyklé v našich zápasech, soupeř zkusil, v jakém rozpoložení k zápasu nastoupíme. Protivníka netíží žádný záporný rozdíl ve skóre a zpravidla je první čtvrtina vyrovnaná. Ani v Ostravě to nebylo jinak. Domácí byli čtyři minuty ve vedení, dali první dva koše. Ještě dvě a půl minuty před koncem první čtvrtiny jsme prohrávali o tři body 15:18, ale do druhého hracího období jsme už vstupovali za vedení o deset 28:18. Největší vliv na bodovém odskočení měl Bryon Allen, který za půl druhé minuty zatížil konto domácích deseti body. Na začátku druhé čtvrtiny se Ostrava vzepřela osudu dvěma slepenými koši, na což zareagoval trenér Ginzburg oddechovým časem. Vystřídal tři hráče a náskok se po chvíli opět posunul nad deset bodů. První poločas jsme končili s bezpečným náskokem 14 bodů.

 

I druhý poločas se zpočátku vyvíjel dobře. I když růžky vystrčil domácí pivot Painter, který vyzkoušel i trojku. Po ní, byť to ještě neznamenalo žádný velký posun ve vývoji bodového rozdílu, se domácí publikum chytlo a zvýšilo podporu svému týmu. Painter byl při chuti, ale nezaostávali ani naši střelci Sant-Roos, Allen nebo Meier. Po zisku Lawrence a smeči Meiera se rozdíl poprvé dostal na dvacet bodů (45:65). Smith ale odpověděl také dunkovaným košem z rychlého protiútoku. Naši hráči jakoby se nechtěli pouštět do podkošových soubojů, obstřelovali domácí koš z dálky. Byli neúspěšní, ale na druhé straně domácí body dávali. Kromě neúspěšné střelby se na desetibodové šňůře domácích podepsaly i dvě ztráty míče při rozehrávce. Ve 26.minutě po trojce Riewera nám z původního náskoku zbyla jen polovina. Za tohoto stavu jsme opět přihodili lopatku kvalitního uhlí pod kotel a náskok se během chvíle dostal na 15 bodů (57:72). V posledních dvou minutách pár došla znovu. Nedali jsme ani bod a domácí každý náš neproměněný pokus nebo ztrátu potrestali košem. Po další šňůře, tentokrát 11:0, se dokonce přiblížili na rozdíl 4 bodů (68:72). To pochopitelně zelektrizovalo hlediště.

 

Jenže první minutu poslední čtvrtiny načal šesti body (koš s faulem a trojka) Meier. Domácí ještě stačili zareagovat. Díky košům Riewera a Paintera, který dal svou druhou trojku, snížili na 75:80. Deset našich bodů během dvou minut dalo utkání zase jiný směr. Těžili jsme ze dvou ztrát i neproměněných košů domácích. Využili jsme naší největší zbraně, rychlého protiútoku, aby zápas opět nastoupil do trendu, na který jsme zvyklí.

 

Body: Painter 16, Smith 15, Canada 14, Bohačík 10, Bratčenkov 9, Riewer 7, Guercy 8, Mays 4 - Allen 28 (střelba z pole 15/10, 6 doskoků), Meier 21 (za 2 body: 9/8), Sant–Ross 20 (7 doskoků), Lawrence 11, Simpson 9, Benda 6, Welsh 5 (6 asistencí a 2 zisky), Hass 3, Hruban 1, střelba za dva body: 44/22:38/27, trojky: 20/9:29/11, TH: 15/12:25/17, doskoky: 30:34, ztráty: 18:16, fauly: 18:18, body z rychlého protiútoku: 17:35, čtvrtiny: 18:28, 20:26, 30:18, 15:32

 
Řekli po utkání:

Trenér Medvecký: Gratuluji Nymburku k vítězství, my jsme věděli, že mají za sebou asi třicetihodinovou cestu do Soluně, tak jsme chtěli využít jejich unavenosti, což se nám trochu dařilo. Hrál sice s podobnou energií, s jakou jsme zvyklí, ale netrefoval některé střely. Měli jsme problém s jejich rychlým protiútokem, a i když to naši hráči věděli, tak nám z toho dal Nymburk spoustu lehkých košů. Do druhého poločasu jsme vstoupili lépe, Nymburk pod dojmem vedení polevil a my jsme dali nějaké těžké střely a zápas zdramatizovali. V poslední periodě však jejich hráči na sebe vzali zodpovědnost, dali trojky a ukázali, proč jsou v Nymburce. Gratuluji k zaslouženému vítězství.

 

Trenér Ginzburg: Myslím si, že moji hráči trochu podcenili hráče Ostravy, i když jsem je upozorňoval na to, že rozhodně nepatří na poslední místo tabulky. Naši hráči na to ze začátku špatně reagovali, Ostrava hrála jednoduchý basketbal, který měl úspěch. Ve třetí periodě hrála skvělý basketbal, ale ke konci jsme to naší zkušeností nakonec uhráli a vyhráli jsme. Pro nás to byl dlouhý týden a jsem rád, že jsme ho zakončili vítězně.

 
Foto: pavelnetolicka.eu
 
vloženo: 15.01.2017 05:48 / přečteno: 8048x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.