ZÍTRA KONČÍ ZÁKLADNÍ ČÁST KNBL

ZÍTRA KONČÍ ZÁKLADNÍ ČÁST KNBL

Poslední kolo Kooperativa NBL svede týmy Prostějova a Nymburka. Díky hráčským výměnám v týmu našeho soupeře dělí letos oba týmy v ligové tabulce historicky největší počet míst.

Orli z Prostějova během sezony přišli o čtyři hráče základní rotace. Zkraje odešel Jan Tomanec, potom snajpr Lukáš Palyza a další rány už tak dost oslabenému týmu přišly na přelomu roku, kdy jeho kádr opustil Pavel Slezák. Roman Marko by také rád do Svitav, ale brání mu zpochybněné ukončení smlouvy, a tak Roman je teď zaparkovaný v tranzitním prostoru a nehraje ani za jeden tým. Když na seznam ztrát přidáme ještě zraněného Michala Norwu, není situace Zbyňka Cholevy vůbec jednoduchá.

 

„Budeme hrát proti úplně jinému tým, než proti kterému jsme hráli v prvním zápase této sezony v Prostějově,“ přemítá Petr Benda, ale společné rysy pochopitelně u Prostějova z října a února budou. „Myslím si, že Prostějov bude jiný po hráčské stránce, rukopis trenéra bude stejný,“ dodal Petr Benda. Jak s oblibou říká trenér Ginzburg, po hráči, který odejde nezůstane v týmu vakuum, tedy ani čtyřnásobné vakuum. Management Prostějova přivedl do týmu tři nové Američany, čeští hráči žádní volní nejsou. Přišel Brian Edward Fitzpatrick (*1989 - 203 cm), Torrence Jerrell Dyck jr (*1994 – 196 cm), Rayshawn Laron Simmons (*1993 – 193 cm). „Předpokládám, že noví Američané se asi budou chtít prosadit v Evropě a že budou možná hrát více na sebe,“ domnívá se Petr Benda.

 

Pochopitelně dát za měsíc dohromady tak radikálně překopaný tým není jednoduché. „V takové situaci, jakou zažívá náš soupeř, je každý den společného tréninku znát a je vidět, že se jako tým postupem času zlepšují. Myslím si, že tři týdny jsou nácvik základní spolupráce s novými hráči docela dlouhý čas. Pochopitelně záleží na schopnostech všech tří stran, jak nově příchozích, tak původních hráčů a trenéra,“ řekl k „novému“ Prostějovu náš „starý“ trenér Ronen Ginzburg. „Uvidíme, jak se zapracují noví hráči, což je vždycky složitější uprostřed sezony. Není jasné, jak si spolu sednou a jestli se vůbec sehrají,“ naznačuje Petr Benda, že to není jen o trenérovi.

 

Prostějov bude úplně jiný tým, ale i Nymburk bude trochu nový. Do zápasu by se měl zapojit nový hráč Stephen Holt, který přijel včera večer. Na lavičce nebude už Chris Hass a chybět ze studijních důvodů bude i Matěj Svoboda. Ostatní hráči kromě Pavla Pumprly jsou připraveni.

 

Pro nás to bude, od roku 2004, kdy Prostějov vstoupil na scénu nejvyšší soutěže, v NBL zápas s pořadovým číslem 69. Na kontě máme 60 ligových vítězství a  celkové skóre všech vzájemných zápasů je 6472:5421. Na kontě máme i jednu kontumační výhru 20:0  ve finále sezony 2012/13, když se poslední zápas pro nedostatek hráčů soupeře zrušil. K tomuto finále se také váže i doposud nejvyšší rozdíl ve skóre. V prvním utkání finále porazil Nymburk po dlouhém semifinále unavený Prostějov 108:51.

 
Sobotní zápas bude mít i jednu „premiéru“ – tak velký rozdíl v pořadí ligové tabulky mezi týmy ještě nikdy nebyl. Prostějov je aktuálně na 8.místě a pokud vyhraje v posledním kole Jindřichův Hradec venku s Brnem a Prostějov u nás prohraje, spadne na 9.příčku právě Jindřichova Hradce. Vzájemné zápasy totiž hrají výrazně do karet týmu Karla Forejta (198:157 pro Lions). „Šlapat na paty jim budou i další týmy,“ myslí si Petr Benda o zápletce skupiny A2. Vždyť aktuálně jsou mezi osmým místem Prostějova a posledním Brna pouhé tři body.
 
vloženo: 03.02.2017 13:15 / přečteno: 8121x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.